Очищення річки Псел. Покращення екологічного стану водойми

Річка Псел - найбільша серед річок і одночасно є центральною річкою міста Суми. Вже не один рік поспіль новини "тріщать" від кількості статтей з заголовками типу: "У Сумах гине річка Псел", "Нечистоти заповнили найбільшу в Сумах річку Псел", "З'явилося вражаюче відео забруднення річки Псел фекаліями". Її стан дійсно бажає кращого.
Велика кількість водоростей, що гниють, сміття, яке люди викидають у водойму, постійні викиди нечистот тощо. Все це чинить негативний вплив на видову різноманітність річкової флори та фауни, погіршення запаху та кольору води. Викиди хімічних елементів, розповсюдження вірусів та паразитів погіршують стан жителів міста (особливо тих, хто плаває в водоймі).
Неодноразово громадяни закликали як владу, так і самих жителів міста посприяти покращенню екологічного стану Псла, шляхом його очищення та пробудження громадської свідомості, формування екологічного етикету, але все це - безрезультатно.
МИ ЗАКЛИКАЄМО:
- Владу звернути увагу на дане прохання, та ужити заходів з метою очищення водойми від надлишку водоростей та камишів, очищення прибережної зони та водойми від антропогенного сміття;
- Владу ужити заходів, які вимагають встановлення фільтрів на заводах та виробництвах (які чинять негативний вплив на водойму), забезпечити встановлення штрафів (за умови відсутності фільтрів), встановити постійний контроль;
- Владу забезпечити належне формування екологічної свідомості громадян шляхом проведення різноманітних заходів спрямованих на інформування громадян, різноманітної вікової групи, з метою розвинення правильного відношення до навколишнього середовища, проведення заходів з прибирання територій міста.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 27 травня петицію підписали 231 особа з 250 необхідних.

Кравченко Богдана Олександрівна

28 жовтня 2021 р.