Очищення річки Псел від замулення і забруднення

Щороку річка Псел все більше забруднюється. ЇЇ зовнішній вигляд псує краєвиди міста. Нечистоти заповнили найбільшу в Сумах річку Псел. Обласні екологи вже не вперше фіксують забруднення річки сумським водоканалом. Проте у комунальному підприємстві переконують, вони не причетні до виявлених нечистот. Різко зменшилась популяція біоресурсів. А це негативно впливає на видову різноманітність річкової флори та фауни. ЇЇ стан дійсно бажає кращого. Ми закликаємо: 1. Створити спеціальну комісію для вирішення даної проблеми.
2. Привести в належний стан системи очисних стічних вод.
3. Заборонити викиди стічних вод, що не відповідають нормам, в річку з очисних споруд КП "Місьководоканал". 4. Провести моніторинг систем очищення поверхневих вод по м. Суми та розробити заходи по їх утриманню.
5. Заборонити навігацію річкою транспорту з потужними бензиновими двигунами, що розмивають береги річки.
6. Передбачити кошти для організації процесу очищення русла річки. А саме: почистити дно від мулу, бруду, сторонніх предметів. 7. Перевірити скидання води Низівською ГЕС.
8. У відповіді просимо конкретно вказати комісії для вирішення даних питань, відповідальних осіб та передбачити кошти на дані заходи.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 28 вересня петицію підписали 207 осіб з 250 необхідних.

Юнчик Валентин Олексійович

29 листопада 2021 р.