Місто Суми, володіючи таким багатим водним ресурсом, як ріки Псел, Стрілка та Сумка, які знаходяться в самому центрі, майже не використовуються як громадський простір. Хоча саме водойми із зеленими зонами є найбільш привабливими зонами відпочинку для людей. Лише невелика частина набережної ріки Псел біля ресторану "Здибанка" має благоустрій і є однією з найкомфортніших зон для прогулянок та проводження часу в теплу погоду. Так чому б не зробити такий самий благоустрій уздовж усього берегу ріки, починаючи від Харківського моста і закінчуючи вже збудованим сквером на Героїв Крут? Існують реалізовані проекти в інших містах, коли в занедбаних прибережних зонах прибрали хащі, посадили газон, зробили тротуар, встановили зручні лави з освітленням і таким чином стали улюбленими зонами притягання для мешканців.

Розглянувши Вашу електронну петицію «Створити сучасний громадський простір уздовж набережної смуги ріки Псел між мостами вулиць Харківська та Героїв Крут», яка розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» (https://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/2669), повідомляємо.
Відповідно до Положення про порядок подання електронних петицій та їх розгляду органами місцевого самоврядування міста Суми, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 25 жовтня 2017 року № 2692-МР, Сумський міський голова не пізніше одного робочого дня після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, з метою вирішення питань, порушених у ній чи врахування поданих пропозицій, надає доручення/вказівку відповідним виконавчим органам Сумської міської ради опрацювати питання та, за результатами, підготувати проект рішення Сумської міської ради чи її виконавчого комітету.
Виконавчий орган Сумської міської ради, який отримав доручення/вказівку, вивчає ситуацію, визначає всі можливі шляхи її вирішення та готує проект рішення у двох редакціях:
1) про підтримку електронної петиції та вжиття відповідних заходів з метою вирішення питань, порушених у ній;
2) про непідтримку електронної петиції.
Ваша електронна петиція перебуває на розгляді в Департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради. Департаментом підготовлений відповідний проєкт рішення Виконавчого комітету Сумської міської ради «Про розгляд електронної петиції Каранди Я.П. «Створити сучасний громадський простір уздовж набережної смуги ріки Псел між мостами вулиць Харківська та Героїв Крут». На даний час відбувається візування даного проєкту рішення згідно з вимогами чинного законодавства та Регламенту роботи виконавчих органів Сумської міської ради, затвердженого рішенням Виконавчого комітету Сумської міської ради № 250 від 15.05.2017 року.
Про результати розгляду проєкту рішення Вас буде повідомлено додатково.

Петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.

Каранда Ярослав Павлович

7 грудня 2021 р.