Вирішення екологічних проблем р. Псел

Громадяни міста Суми звертаються до Вас з великою турботою стосовно стану річки Псел та прилеглого узбережжя. Незаперечно, річка є важливим природним ресурсом, який має велике значення для екосистеми, а також для місцевого населення, що користується нею для різноманітних потреб.
Проте, ми спостерігаємо серійні проблеми, які серйозно погіршують стан річки та її навколишнього середовища. Важливі аспекти, на які ми звертаємо вашу увагу, включають:
1. Засмічення річки та узбережжя. Звертаємо вашу увагу на поширене засмічення річки та прибережних територій. Відсутність ефективних систем управління відходами та неякісна свідомість громадян стосовно відповідального використання природних ресурсів призводять до серйозного забруднення водойми та її берегів.
2. Повалені дерева на березі та у воді. Стан прибережної зони та самої річки загрожується через повалені дерева, які лежать на берегах та плавають у воді. Це не лише створює перешкоду для природного стоку річки, але й є потенційною небезпекою для тих, хто використовує річку для відпочинку чи риболовлі.
3. Заростання. Важливим аспектом є також заростання річки рослинами, яке обмежує водний потік, призводить до втрати природного біорізноманіття та впливає на якість води.
Ми закликаємо Вас вжити невідкладних заходів для вирішення цих проблем та забезпечення сталих заходів щодо охорони річки Псел та її оточуючого середовища. Ми віримо, що за вашою участю ми можемо зберегти цей природний ресурс для наступних поколінь та забезпечити його стале використання.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 24 травня петицію підписали 61 особа з 250 необхідних.

Сугоняко Анастасія Олександрівна

28 листопада 2023 р.