Облаштування пішохідного переходу, зупинки громадського транспорту та тротуару в районі перехрестя вулиць Сергія Табали (П.Комуни) та Олега Балацького (Котовського)

Дане звернення викликане нагальною необхідністю організувати дорожній рух у районі перехрестя вулиць Сергія Табали (Паризької Комуни) та Олега Балацького (Котовського). Нагальність питання обґрунтовується тим, що кожного дня діти із багатоповерхових будинків 30, 52-А, 52-Б по вул. Сергія Табали і 40, 40-1, 40-2, 44, 46 по вул. Харківська, а також з інших будинків, у т.ч. приватного сектору, переходять саме цю ділянку дороги, аби дістатися до ЗОШ № 21 та НВК № 11, а батьки ведуть своїх дошкільнят до єдиних у цьому районі дитячих садочків № 12 та при НВК № 11. Усі мешканці вказаного району долають у цьому місці дорогу, щоб дістатися до зупинок громадського транспорту. Жителі будинку № 54-1 по вул. Харківська переходять у цій ділянці вулицю, аби викинути сміття (адже найближчі до них сміттєві контейнери розташовані в дворі будинку 30 по вул. Сергія Табали) чи щоб потрапити до найближчого продуктового магазину. Такий інтенсивний пішохідний потік, не врегульований відповідним дорожнім знаком та розміткою, створює небезпечну ситуацію на дорозі, заважає руху транспортних засобів і пішоходів.
Окрім того, поряд із перехрестям вул. Сергія Табали та Олега Балацького по ходу руху із району Басів до вул. Харківська якраз під дворами приватного сектору розташована зупинка громадського транспорту, яка обладнана не належним чином з порушенням вимог чинних норм та правил. Наприклад, згідно з пунктом 4.1. Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту, затвердженого наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 15.05.1995 № 21, посадочні площадки зупинок повинні мати удосконалене покриття, яке легко піддається очищенню. Застій води на покритті після дощу не допускається. Однак, біля вказаної зупинки в дощову погоду збираються величезні калюжі і грунтове покриття просто «розскисає», а всіх пішоходів і очікуючих автобус оббризкують проїзжі повз автомобілі.
Ускладнюється дорожній рух і тим, що 40 метрів підйому по вул. Олега Балацького від вул. Сергія Табали до арки будинку 54 по вул. Харківська люди вимушені долати по проїжджій частині, оскільки тротуар у цьому місці не облаштований (влітку 2014 року двір буд. 54 по вул. Харківська був вимощений плиткою, проте цей кусочок тротуару до проекту не увійшов, хоча є дуже актуальним для забезпечення безпеки руху пішоходів та транспортних засобів).
У зв’язку з вищевикладеним, з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, забезпечення безпечних та зручних умов руху транспортних засобів та пішоходів у районі перехрестя вулиць Сергія Табали (Паризької Комуни) та Олега Балацького (Котовського), відповідно до Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту, затвердженого наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 15.05.1995 № 21, статей 16, 17, 19, 21 Закону України «Про автомобільні дороги» та статей 6, 27 Закону України «Про дорожній рух», прошу опрацювати дане питання організації дорожнього руху з відповідними органами Національної поліції та обладнати відповідно до чинного законодавства України, державних норм та стандартів:
1) пішохідний перехід через вул. Сергія Табали (Паризької Комуни) в районі її перехрестя з вул.Олега Балацького (Котовського);
2) зупинку громадського транспорту по вул. Сергія Табали (Паризької Комуни) в цьому районі по ходу руху до вул. Харківська;
3) ділянку тротуару по вул. Олега Балацького (Котовського) на підйомі від вул. Сергія Табали (Паризької Комуни) до будинку 54-1 по вул. Харківська.

Волобуєву Максиму Сергійовичу
Neznajka_@ukr.net

Ваша електронна петиція, розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» щодо облаштування зупинки громадського транспорту «вул. Олега Балацького» та капітального ремонту тротуару в районі перехрестя вулиць Сергія Табали та Олега Балацького в м. Суми в межах повноважень розглянута в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради.

Інформуємо, що департаментом інфраструктури міста, відповідно до вимог чинного законодавства, розроблено проект розміщення зупинок громадського транспорту на вулично-дорожній мережі м. Суми, в якому передбачені зупинки громадського транспорту «вул. Олега Балацького» по вул. Сергія Табали в обох напрямках та пішохідний перехід через вул. Сергія Табали в районі її перехрестя з вул. Олега Балацького.

Зазначаємо, що на теперішній час департаментом інфраструктури міста СМР включено до проекту титульного списку по капітальному ремонту на 2017 рік виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт тротуарів по вул. Олега Балацького на підйомі від вул. Сергія Табали до буд. 54-1 по вул. Харківська» та виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт об’єкту благоустрою – встановлення та благоустрій зупинки №85 громадського транспорту «вул. Олега Балацького» по вул. Сергія Табали (Сєвєра)».

Міський голова О.М. Лисенко

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 255 осіб з 250 необхідних.

Волобуєв Максим Сергійович

31 жовтня 2016 р.