Врятувати пляжі на Пслі

Будівництво мікрорайону «Еспланада» здійснюється без розробки комплексного проекту забудови. В зв’язку з цим не розробляється проект скидання стічних вод в каналізаційну мережу. Без реалізації такого проекту стічні води неминуче будуть скидатися в Псел, що загубить всі пляжі нижчі за течією. Будівництво додаткового каналізаційного колектора невигідне забудовнику оскільки значно збільшує витрати на будівництво. Якщо громадськість буде байдужою то ПАТ «Сумбуд» перетворить пляжі Псла в брудну калюжу.

Пропонуємо Управлінню архітектури Сумської міської ради зобов’язати ПАТ «Сумбуд» як забудовника «Еспланади» розробити проект комплексної забудови мікрорайону «Еспланада» та передбачити в ньому комплекс заходів з недопущення забруднення Псла.

Кірнозу Р.А.
kirnoz@rambler.ru

Шановний Романе Анатолійовичу!
Розглянувши подану Вами електронну петицію щодо необхідності розроблення проекту комплексної забудови території в районі «Еспланада» та недопущення порушення сантіарних норм при розробці та реалізації заходів з її інженерного забезпечення, повідомляємо наступне.
Підняті у петиції питання врегульовані рішенням Сумської міської ради від 28.09.2016 №1139-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 березня 2014 року №3198-МР «Про розроблення містобудівної документації «Детальний план території між вулицею Харківська та проспектом Михайла Лушпи у м.Суми».
Цим рішенням уточнено місцезнаходження ділянки перспективної комплексної забудови, визначено, що управління архітектури та містобудування Сумської міської ради як замовник детального плану території, зобов’язане відповідно до вимог законодавства організувати розгляд проекту детального плану території архітектурно-містобудівною радою та проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів.
На даний час сертифікованими архітекторами розробляються проектні пропозиції щодо планування та забудови території в районі «Еспланади», за результатами розгляду яких буде обрано варіант, на підставі якого буде розроблятися робоча документація детального плану теритоірї. При цьому дотримання природоохоронного законодавства та санітарних норм є одними з ключових вимог, що висуваються до проекту інженерного забезпечення перспективної комплексної забудови.

Міський голова О.М. Лисенко

Петицію підписали 280 осіб з 250 необхідних.

Кірноз Роман Анатолійович

18 листопада 2016 р.