Новий транспортний маршрут, що з'єднає проспект М.Лушпи та вулицю Троїцьку

Необхідно пустити новий маршрут комунального транспорту, який би з’єднав проспект Михайла Лушпи з вулицею Троїцькою. Нині мешканці найбільш густонаселених 9-10 мікрорайонів не мають прямого сполучення з вулицею Троїцької, а отже з міською дитячою лікарнею та міським пологовим будинком. Особливо критичною є ситуація для вагітних жінок. Адже декілька років тому гінекологічне відділення, яке розташовувалося в дитячій поліклініці по вул. Івана Сірка 3, перенесли до пологового будинку на вул. Троїцькій. А про транспортне сполучення територіального округу з центром обслуговування забули.
В цьому контексті особливо дивує те, що деякі інші райони міста сполучені з вулицею Троїцькою навіть двома дублюючими маршрутами, наприклад: вул. Ковпака, пр-т Курський - маршрути №11, №23; Білопільський шлях, вул. Іллінська - маршрути №11, №23; вул. Кондратьєва - маршрути №14, №23.
З метою виправлення ситуації необхідно ввести новий автобусний маршрут, який би з’єднав вулицю Троїцьку та проспект Лушпи. Це покращить інфраструктуру мешканців як прилеглого до вулиці Троїцької району, так і мешканців 9, 10, 11 мікрорайонів.

За результатами розгляду електронної петиції «новий транспортний маршрут, що з’єднає проспект М. Лушпи та вулицю Троїцьку» інформуємо про наступне.
Маршрути руху автобусів затверджено рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах м. Суми» (зі змінами). Існуюча схема руху міського пасажирського транспорту поєднує в собі такі важливі складові процесу перевезень як безпека перевезень та економічна обґрунтованість. При розробці існуючої схеми пасажирських перевезень по м. Суми було проведено вивчення пасажиропотоків із врахуванням міграції до місць роботи, навчання, державних установ та т.ін. протягом дня, визначена необхідна кількість маршрутів та обрана оптимальна кількість транспорту на маршрутах, яка дає можливість безпечно та беззбитково здійснювати перевезення.
У минулому році було проведено коригування схеми руху міського пасажирського транспорту фахівцями Харківського автомобільно-дорожнього університету за допомогою програмного продукту VISUM, який дає можливість розраховувати кількісні показники роботи міського громадського транспорту та показники якості обслуговування пасажирів. Після опрацювання пропозицій, що надходили під час проведення коригування, врахувавши рекомендації розробника схеми, виконавчим комітетом було прийняте вищезгадане рішення. Даним рішенням введено маршрут №25 «Добровільна – Інтернаціоналістів», який з’єднує проспект М. Лушпи з вул. Троїцьку. Даний маршрут обслуговують 5 автобусів з інтервалом руху 18 хвилин.
Слід зауважити, що через відсутність достатньої кількості автобусів на підприємстві КП СМР «Електроавтотранс» на даний час введення маршруту комунального автобусу на даному напрямку неможливе. Дане питання можливо розглянути після закупівлі необхідної кількості автобусів для комунального підприємства.

Петицію підписали 258 осіб з 250 необхідних.

Костенко Людмила Анатоліївна

4 серпня 2017 р.