Маршрутное такси

Прошу навести порядок с маршрутом 19. Или пустить троллейбус "Ковпака- Роменская"!!!! Особенно в часы пик!!! Так как надоело каждое утро ждать по 20 минут на остановках, которые постостоянно переполнены, грязные, цвелые плесенью, а после 19. 00 практически все прекращают быть на маршруте.!!!

За результатами розгляду електронної петиції «Маршрутное такси» інформуємо про наступне.
Існуюча схема руху міського пасажирського транспорту затверджена рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016 № 332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах м. Суми» (зі змінами). Даним рішенням визначено, що перевезення пасажирів автобусами здійснюється в звичайному режимі руху, перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі по місту не здійснюється.
З ПП «Запорожець ОВ» було укладено Договір про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми» № 93/26-17 від 10.03.2017р. (далі – Договір) строком на 5 років за результатами проведеного транспортного конкурсу у лютому 2017 р. При цьому слід врахувати, що переможця конкурсу за маршрутом № 19 «Роменська – Ковпака» було визначено з огляду на його відповідність кваліфікаційним вимогам до учасників транспортного конкурсу. Також зазначаємо, що відповідно до п. 3.1 розділу ІІІ Умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми, затверджених рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 06.09.2016 № 473 «Про організацію проведення конкурсу на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Суми», для забезпечення перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування в звичайному режимі залучаються автобуси класів І та ІІ, загальною пасажиромісткістю не менше ніж 23 місця. При цьому загальна пасажиромісткість транспортних засобів, що працюють за маршрутом № 19, є такою, що відповідає зазначеним вище вимогам. Інтервал руху на маршруті визначено та врегульовано паспортом маршруту.
Стосовно стану салонів автобусів – дане питання врегульоване рішенням сесії Сумської міської ради від 14.06.2017р. №2232 «Про деякі питання врегулювання пасажирських перевезень в м. Суми». Відповідно до даного рішення у поточному році ПП «Запорожець ОВ» необхідно провести ремонт салону 8 автобусів із загальної кількості 26 одиниць (без врахування резерву). За даними перевізника на сьогодні проведено ремонт 80% загальної кількості автобусів, решта буде відремонтована до 25.01.2018р.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованої Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. Також згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 10 тролейбусів.
Тому вирішення питання введення в дію тролейбусного маршруту №6 «Роменська – Центроліт» можливе лише при поповненні парку КП СМР «Електроавтотранс» новими тролейбусами.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 269 осіб з 250 необхідних.

Коваленко Юлия Ивановна

17 листопада 2017 р.