Збільшити кількість тролейбусів на маршрутах 15 та 15А

Маршрути 15 та 15А є проблемними. Адже на кожному з маршрутів працює тільки одна машина. Маршрутне таксі №21, яке є дублером маршрутів 15 та 15А, у часи пік та інколи у межпік їздить переповнене.
Прошу збільшити кількість тролейбсів на маршрутах 15 та 15А як мінімум до ДВОХ на кожному маршруті. Це зменшить інтервал на кожному маршруті до 40 хвилин.

Пама П.М.
max.sambor@gmail.com

За результатами розгляду електронної петиції «збільшити кількість тролейбусів на маршрутах 15 та 15А» інформуємо про наступне.

Повідомляємо, що дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м.Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено кількість тролейбусах на маршрутах. Даним рішенням передбачено обслуговування маршрутів №15 та №15А по 2 тролейбуси на кожному. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршрутах №15 та №15А щоденно здійснюють перевезення по 1 тролейбусу. Введення в дію додаткових тролейбусів на вищезгаданих маршрутах призведе до зменшення кількості тролейбусів на інших маршрутах та погіршить якість обслуговування пасажирів через збільшення інтервалів руху.

З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII. За кредитні кошти у 2018 році заплановано придбання 11 тролейбусів. Також згідно із Програмою розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми у 2018 році передбачено придбання 34 тролейбусів за кошти місцевого бюджету.

Тому вирішення даного питання можливе лише при поповненні парку КП СМР «Електроавтотранс» новими тролейбусами.

Міський голова О. М. Лисенко

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 260 осіб з 250 необхідних.

Пама Петро Максимович

22 листопада 2017 р.