Проблема тролейбусу №8

В мене складається враження, що електро-транспорт в Тернополі не зацікавлений у власній рентабельності. Пишу на прикладі тролейбусів №8. Мало того що вони незрозуміло по якому розкладі рухаються, а ще й коли їдуть на кінцеву зупинку, то невідомо скільки часу там будуть стояти. Можуть відразу без зупинки поїхати, а можуть стояти пів години. Для чого на зупинках висить розклад? Тролейбусами вигідно їздити тільки пенсіонерам, що і відбувається. Для людини, в якої є чіткий розклад дня, тролейбуси ніяк не підходять, тому що ними ти доберешся в кінцеву точку з точністю до +- пів години.
Вирішення і питання для розгляду:
1. Тролейбуси повинні рухатись по чіткому розкладі.
2. На даний момент маршрут тролейбуса №8 протяжністю 20км. І часом на ньому тільки 2 тролейбуси. Пропоную скоротити його із сторони "Баму".
3. Чому після 20 години (а то й раніше) всі 8-мі тролейбуси їдуть в депо? Багато платоспроможної молоді саме після 20 години їде додому. Або їздила б, якби був транспорт.
4. Можливо варто переглянути спосіб оплати праці водіям і контролерм, щоб більше зацікавити їх в кількості пасажирів, а не просто в намотуванні кругів?

Інформуємо, що тролейбусний маршрут № 8 працює згідно затверджених розкладів руху.
Відхилення від розкладів руху можуть виникати з технічних причин або з незалежних від підприємства причин(затори, ДТП, перекриття доріг і т.п), про що підприємство інформує управління транспорту, комунікацій та зв’язку.
Змінювати маршрут, шляхом його скорочення є недоцільним, оскільки від продовжений на масив "Сонячний" на численні прохання мешканців цього мікрорайону.
Також інформуємо, що в зв’язку із різким зниженням пасажиропотоку після 20.00 год., а також в зв’язку з недостатньою кількістю водіїв тролейбуса, продовжити роботу тролейбусів після 20.00 год. на даний час немає можливості.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 15 травня петицію підписали 87 осіб з 300 необхідних.

Дзюбак Андрій Миколайович

28 листопада 2018 р.