Вважаю доцільним сворення місцевої лабораторії, так як без лабораторних досліджень не ставиться жоден діагноз. Доступне і своєчасне обстеження в лабораторії допоможе лікареві прийняти правильні рішення відносно методів лікування. Є певні інфекційні захворювання, що несуть смертельну небезпеку і щоб не втрачати часу в стінах лікарні до ранку, коли прибуде лаборант з центрального корпусу(а результати аналізу привозять після 13.00), для збереження і покращення стану здоров'я наших дітей прошу розглянути дану петицію!

На Вашу петицію "Створення місцевої лабораторії у відділенні міської дитячої інфекційної лікарні, що знаходиться на Купчинського 14.»
Інформуємо, що лабораторне обстеження пацієнтів інфекційного відділення, розміщеного за адресою Купчинського 14. є доступним і своєчасним, оскільки в закладі організовано цілодобове лабораторне обстеження пацієнтів черговим лаборантом клініко-діагностичної лабораторії та закріплено чергового водія відповідно до наказу КНП «Тернопільська міська комунальна дитяча лікарня» №87 від 25.01.2018р.)
Забір крові пацієнтам інфекційного відділення черговий лаборант здійснює по першій вимозі медичного персоналу відділення. Результати дослідження лаборантом попередньо передаються по телефону і о 1300 передається на паперовому носії.
На даний час, в рамках реформування охорони здоров’я, розробляється в тестовому режимі комп’ютерна програма, яка дозволить завантажувати в мережу та передавати результати аналізів з КДЛ у відділення миттєво.
Враховуючи високу вартість лабораторного обладнання та значні затрати на утримання поста працівників лабораторії, вважаємо економічно недоцільним дублювання обладнання та створення окремої лабораторії.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 5 серпня петицію підписали 40 осіб з 300 необхідних.

КОКАЙЛО СТЕЛЛА ОЛЕКСАНДРІВНА

14 липня 2019 р.