Будівництво школи у мікрорайоні Північний

У Тернополі триває активна розбудова району Північний (Мікрорайон розташований в північно-східній частині Тернополя, в межах проспекту Злуки, вулиць Текстильної, Генерала Тарнавського, Володимира Великого). За кілька років тут звели понад десяток нових багатоквартирних будинків, які, як правило, заселяють молоді сім’ї. У більшості з них є малі діти, але у новому мікрорайоні немає жодного освітнього об'єкта.
Найближча навчальні заклади знаходиться у мікрорайоні «Аляска». Це школа №11, 28 та 29. Відстань до них у кілька кілометрів. Транспортного сполучення – нема. Для сімей з малими дітьми це стає проблемою, тому що учнів молодшої школи треба довозити власним транспортом.
Генеральним планом міста у мікрорайоні Північний передбачено будівництво школи. Але поки жодних дій у цьому напрямку не зроблено.
Тож просимо у найкоротші терміни розпочати будівництва школи на території мікрорайону Північний, згідно з Генпланом.

Відповідь на петицію «Будівництво школи у мікрорайоні «Північний» розглянуто, взято до відома та врахування в роботі. Також інформуємо, що відповідно до концепції генерального плану міста Тернополя, з метою уточнення планувальної організації і функціонального призначення території, міською радою розроблено детальний план території житлового мікрорайону «Північний», який затверджений рішенням Тернопільської міської ради від 24.03.2017р.No7/14/64. Вказаною містобудівною документацією дійсно передбачено будівництво усіх необхідних об’єктів обслуговування мікрорайону «Північний» рівномірно по території мікрорайону, у тому числі дві загальноосвітні школи на 33 класи з басейном і спортивним комплексом, три дитячі садки – один на 210 місць та два на 240 місць, комплекс відкритих спортивних майданчиків. Окремо зазначаємо, що у детальному плані території житлового мікрорайону «Північний» виділено 2 етапи його реалізації, причому, відповідно до розрахунків, на І-му етапі (від 3 до 7 років), першочергово передбачено будівництво дошкільних навчальних закладів на 450 місць, а будівництво загальноосвітніх шкіл заплановано на ІІ-му етапі, коли освоєння багатоквартирного житлового будівництва досягне значних обсягів.

Міський голова С.В.Надал

Станом на 27 травня петицію підписали 149 осіб з 300 необхідних.

КІНЖИБАЛО ОКСАНА ІВАНІВНА

25 червня 2020 р.