Облаштування скверу святої Теклі від вул. Франка, 7А до бульв. Шевченка, 7

Незважаючи на численні звернення тернополян, ділянка у мікрорайоні “Історичний центр” від вул. Франка, 7А до бульв. Шевченка, 7 залишається у неналежному стані.

Ділянка знаходиться поблизу об'єктів критичної інфраструктури, туристичних пам’яток, закладів торгівлі та громадського харчування, а тому щодня нею проходить значна кількість мешканців та гостей міста. Невпорядкованість ділянки та відсутність освітлення наражає на небезпеку людей не лише унаслідок неумисного травмування, а й тому, що вони стають жертвами злочинів, які вже тут траплялися. Крім того, зважаючи на розміщення ділянки та її ландшафт, вона має потужний нереалізований архітектурний та рекреаційний потенціал.

Зважаючи на це, просимо надати пріоритету розв'язанню цієї проблеми, облаштувавши сквер для короткочасного відпочинку мешканців і гостей міста та художнього оформлення архітектурного ансамблю історичного центру, шляхом надання статусу скверу вказаній земельній ділянці, впорядкування, додаткового озеленення та встановлення вуличного освітлення на ній.

Враховуючи важливість підтримки християнських цінностей та необхідності створення туристичних атракцій, пропонуємо вшанувати покровительку міста Тернополя святу Теклю, встановивши відповідну фігуру та назвавши сквер на її честь. Звертаємо увагу, що фігура історично знаходилася поблизу на бульв. Шевченка.

На петицію «Облаштування скверу святої Теклі від вул.Франка,7А до бульв.Шевченка,7», яка станом на 17 березня 2022 не набрала необхідної кількості голосів, повідомляємо, що вказана територія є прилеглою до закладу громадського харчування, який би мав забезпечувати її належний санітарний стан.

Враховуючи, що на даний час заклад не функціонує, то періодично
роботи з прибирання виконують працівники обслуговуючої організації поряд розміщених житлових будинків.

Окрім того, інформуємо, що Схемою озеленення м.Тернополя
розробленою спеціалізованим підприємством не передбачено організацію скверу на вказаній ділянці.

Міський голова С.В. Надал

Станом на 4 грудня петицію підписали 19 осіб з 300 необхідних.

Чабай Яна Олександрівна

13 лютого 2022 р.