створення єдиного реабіляційного центру для хворих дітей і воїнів АТО з використанням каніс терапії і психологів

у всіх країнах існує лікування хворих і просто реабілітація за допомогою собак(каніс терапія).в місті є поодинокі волонтери які займаються цим.але добре булоб створити єдиний центр з задіянням -психологів,лікарів і полонтерів де моглиб проходити такі заняття.

Олієвському В.В.

Шановний В’ячеславе Володимировичу!
Тернопільська міська рада повідомляє, що Петиція стосовно створення в м.Тернополі реабілітаційного центру для дітей та учасників АТО із застосуванням каністерапії розглянута.
Медичними працівниками як міських, так і обласних лікувальних закладів надається медична допомога відповідно до стандартів, протоколів МОЗ України.
В силу специфіки каністерапії, як допоміжної методики психотерапії, нейрореабілітації, рухової і соціальної реабілітації, вона потребує наявності спеціальних дозволів на підставі ліцензії та за умови: наявності приміщень, що відповідають установленим санітарним нормам і правилам; укомплектованості спеціалістами по каністерапії. На сьогоднішній день Міністерством охорони здоров’я України не внесено посаду каністерапевта до Номенклатури лікарських спеціальностей, в штатних розписах лікувально-профілактичних закладів не передбачено дані посади.
Дана ініціатива (створення центру реабілітації із використанням каністерапії) може розвиватись на рівні громадських організацій, благодійних фондів.
Тернопільська міська рада погоджується з тим, що каністерапія є актуальною та необхідною в реабілітації дітей та учасників АТО. Повертаючись до Ваших пропозицій стосовно створення в м.Тернополі реабілітаційного центру із застосуванням каністерапії, повідомляємо, що при затвердженні МОЗ методики проведення каністерапії, введенні посад каністерапевта до Номенклатури лікарських спеціальностей ми готові повернутись до розгляду даної Петиції.

З повагою,
заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради Л.О.Бицюра

Левчук Ростислав Дмитрович 52 56 96

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 257 осіб з 300 необхідних.

Олієвський Вячеслав Володимирович

9 листопада 2015 р.