Встановлення світлофора по вул. І.Мазепи навпроти двох автобусних зупинок (магазин "Смак" та магазин "Вікна Двері" р-н заправки WOG).

На густозаселеній вулиці І. Мазепи проходить кільцева дорога на якій відбувається жвавий рух з автівок та пішоходів. Проте, цей рух залишається нерегульованим: ділянка дороги обладнана лише пішохідним переходом.
Виникає необхідність забезпечити належний рівень безпеки мешканців, яким необхідно здійснювати перехід через дорогу по вулиці І. Мазепи.
Відтак, на відтинку дороги по вулиці І. Мазепи, необхідно та вкрай важливо встановити регульований світлофор, нанести розмітку для транспортних засобів на даній ділянці дороги, розробити план освітлення дороги та розглянути пропозицію щодо освітлення пішохідного переходу в темну пору доби.

Обґрунтування необхідності встановлення світлофора:
1. Навколо вулиці І. Мазепи, обабіч дороги, знаходяться багатоповерхові житлові будинки, а поруч дві автобусні зупинки, магазин «Смак», СТО, шинок «Бойківська світлиця», магазин «Вікна Двері», магазин «АРКО», відділення «Нова Пошта» №1, готель "АЛЬКОР", у зв’язку з чим дану ділянку дороги перетинає значна кількість пішоходів.
2. На дорозі по вулиці І. Мазепи великий рух транспортних засобів, через що пішоходи наражають себе на небезпеку (йдучи на роботу, до зупинок громадського транспорту, в магазин, на пошту, тощо).
3. Необхідність встановлення світлофора з урахуванням об’єму трафіку передбачено Національним стандартом України ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки», затвердженого наказом Держстандарту від 03.06.2002 № 326.
4. Водії ігнорують знак пішохідний перехід та й саму «зебру» і просто не пропускають пішоходів.
5. На цьому пішохідному переході неодноразово відбувалося ДТП з нанесенням пішоходам тяжких тілесних ушкоджень, а також смертельний випадок спричинений ДТП. Останні ДТП відбулися 20.11.2020 р. та 13.12.2020 р.

ВИМАГАЄМО:
Встановити регульований світлофор, нанести розмітку, забезпечити додатковим освітленням, які вказують водію про небезпеку даної ділянки.

Співавтори:
Депутати: Зоряна Домбровська, Іванна Кенц-Березюк, Галина Клепач та Марія Настьошин.

На комісії з безпеки дорожнього руху розглянуто електронну петицію про встановлення світлофора по вул. І. Мазепи навпроти двох автобусних зупинок (магазин «Смак» та магазин «Вікна двері»).
За результатами розгляду прийнято рішення про погодження встановлення світлофора по вул. І. Мазепи.
Управлінню житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради доручено підготувати всі необхідні документи для подання на обласний конкурс проектів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020р.-2025р.

В. о. міського голови Олексій Балицький

Вик. Н. Козар

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 101 особа з 100 необхідних.

Ревич Оксана Василівна

23 грудня 2020 р.