Заборонити будь-яку забудову земельної ділянки, вкритої сосновим лісом, уздовж правого берегу р. Стугна, з наступним створенням на цій території міського парку міста Українка!

За останні роки в нашому місті неодноразово були публічно озвучені основні пріоритети та стратегії розвитку міста, начебто націлені на забезпечення подальшого упорядкування рекреаційних зон та місць туристичної інфраструктури.
Також потрібно врахувати, що місто Українка знаходиться під негативним впливом Трипільської теплоелектростанції, що підвищує вимоги по максимальному збереженню природних ресурсів та комплексів, які можуть в деякій мірі нівелювати негативні впливи від об’єкта підвищеної екологічної небезпеки.
Натомість в проекті містобудівної документації пріоритетом майбутнього "розвитку" міста Українка є багатоповерхова житлова забудова на територіях, які зараз зайняті лісовими масивами, що відіграють значну позитивну роль у стабілізації екологічної ситуації та створюють належні умови для організації оздоровлення та відпочинку жителів та гостей міста. В проекті містобудівної документації зелена зона, яка вже традиційно багато років використовуються жителями міста та його гостями як місце масового відпочинку, уздовж правого берега р. Стугна біля масиву Будівельників (кадастровий номер: 3223151000:01:029:0010) відведена під суцільну багатоповерхову житлову забудову (шість шістнадцятиповерхівок)!!!
Така позиція є не прийнятною. Адже р. Стугна на даний час протікає серед чудового лісу, в якому ростуть сосни віком 40-60 років. Ця територія має унікальний для приміської зони Києва природний ландшафт та оздоровчі властивості. Відповідно завданням розвитку міста є збереження та належне облаштування лісопаркової зони масового відпочинку та визначення чітких меж цієї території з наданням статусу міського парку міста Українка!

Українська міська рада
восьма сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я
м. Українка 10 березня 2016р.

Про створення тимчасової робочої групи з вивчення питання забудови земельної ділянки, вкритої сосновим лісом, уздовж правого берегу р. Стугна

Розглянувши електронну петицію оприлюднену на офіційному веб-сайті «Про заборону будь-якої забудови земельної ділянки, вкритої сосновим лісом, уздовж правого берегу р. Стугна, з наступним створенням на цій території міського парку міста Українка» та заслухавши інформацію першого заступника міського голови Луценка В.П., депутатів Української міської ради, мешканців міста, представників будівельних компаній, керуючись, ст. 25, 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”

УКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

1. Створити на базі постійної депутатської комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища робочу групу з вивчення питання забудови земельної ділянки, вкритої сосновим лісом, уздовж правого берегу р. Стугна.

2. Постійній депутатській комісії з питань будівництва, транспорту, зв’язку, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища при необхідності для участі у робочих засіданням залучати представників громадськості, представників органів влади, забудовника(ів) тощо.

3. Дане рішення оприлюднити в місцевих засобах масової інформації та веб-сайті.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань будівництва, транспорту, зв’язку, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

В.о. міського голови К.В. Проценко

Петицію підписали 332 особи з 100 необхідних.

Шмагель Алевтина Павловна

29 лютого 2016 р.