Будівництво, облаштування та утримання "Кімнати матері та дитини" в парках " Боздош", "Підзамок" та у центрі міста.

Мамочки знають, як важко кудись вибратись з маленькою дитиною, навіть просто погуляти в парках чи на набережних нашого міста. Скільки незручностей може виникнути під час елементарної щоденної прогулянки. Чого лиш вартує врахування відстані і обмеження в часі через зміну підгузників, годування (грудне або штучне), навіть зводити маленьку дитину в туалет може виявитися складно реалізувати, а в холодну пору року погодувати чи замінити підгузник під час прогулянки майже не реально.

У схожій ситуації постійно перебувають особи з обмеженими можливостями, адже в нашому місті практично нема пристосованих для них вбиралень! А мамам дітей з обмеженими можливостями це буде зручно в першу чергу і хоч якось полегшить їм проведення дозвілля не вдома!

"Кімната матері і дитини" – елементарна потреба всіх матусь,

де вони зможуть не в колясці, не на лавочці, не на столику в кафе переодягти свою дитину;

де вони зможуть спокійно погодувати груддю дитину, не провокуючи певну категорію людей на лекції та нотації, якщо дитина на грудному годуванні;

де вони зможуть підігріти чи приготувати суміш для годування, якщо дитина на штучному годуванні;

де можна буде просто помити руки теплою водою собі і дитині;

де мама з декількома дітьми не буде переживати, де залишити інших дітей чи коляску, в той час як одну дитину треба повести кудись в туалет;

Створення "кімнат матері і дитини" у парках "Боздош" та "Підзамок" і хоча б однієї в центрі міста справді полегшить життя матусям!

В такій «кімнаті» повинно бути:
- зручний заїзд;
- безпечне місце для зберігання візків;
- пеленальні столики;
- туалет для мами, дитини з обмеженими можливостями;
-умивальник з холодною та гарячою водою;
- смітник;
-зручні крісла чи дивани для годування груддю;
-засоби для підігріву (електрочайник, міурохвильова піч).

«КІМНАТА МАТЕРІ ТА ДИТИНИ» - ЦЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НЕОБХІДНИХ УМОВ ДЛЯ ЗРУЧНОГО ПРОВЕДЕННЯ ДОЗВІЛЛЯ МАТЕРІ І ДИТИНИ!

Станом на 29 жовтня петицію підписали 253 особи з 250 необхідних.

Несух Олександра Григорівна

13 березня 2020 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

12 квітня 2020 р.