У зв'язку з можливим значним погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації після пасхальних свят та збільшенням кількості хворих на коронавірусну інфекцію в місті Ужгород закликаємо:

- обмежити з суботи 18 квітня 2020 року з 18:00 та до вівторка 21 квітня до 7:00 ранку роботу усіх закладів (особливо, культових споруд на території Ужгородської ОТГ), ринків, установ.
- обмежити переміщення мешканців по вулиці без особливої потреби по території Ужгородської ОТГ у кількості одночасно не більше 2 осіб.

Водночас, дозволити працювати аптекам, АЗС та продуктовим магазинам.

Дані рішення сприятимуть унеможливленню погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації після пасхальних свят в місті Ужгород.

Такий прецедент на території Закарпатської області вже є у місті Мукачево.

Звертаємо увагу, що згідно пункту 45 статті 26 ЗУ "Про місцеве самоврядування" до компетенції міської ради належить в тому числі прийняття у межах, визначених законом, рішень з питань боротьби зі стихійним лихом, епідеміями, епізоотіями, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність.

Також один з пунктів статті 12 ЗУ «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» встановлює, що право на свободу пересування та вибору місця проживання обмежується на окремих територіях і в населених пунктах, де у разі небезпеки поширення інфекційних захворювань і отруєнь людей введені особливі умови і режим проживання населення та господарської діяльності.

Закликаємо контроль за виконанням даного рішення покласти на правоохоронні органи.

Станом на 12 травня 2020 року електронна петиція «Заходи з унеможливлення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації після пасхальних свят в місті Ужгород» зібрала 8 голосів з необхідних 250 голосів.
Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону. Ваша петиція буде розглянута, як звернення громадян

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 31 жовтня петицію підписали 8 осіб з 250 необхідних.

ІВАНОВ МАКСИМ СЕРГІЙОВИЧ

17 квітня 2020 р.