Увіковічнення пам'яті воїна Данила Богуславського шляхом присвоєння його імені одній з вулиць міста Ужгорода

16 жовтня 2022 року поблизу села Нова Кам'янка Бериславського району Херсонської області, виконуючи обов'язок захисту Вітчизни, під час мінометного та артилерійського обстрілу зі сторони московських окупантів, у віці 32 років, загинув ужгородець Данило Ярославович Богуславський. Данило здійснював евакуацію побратима, який був поранений на полі бою. З початком російської агресії та повномасштабного вторгнення на територію України, Д. Богуславський ДОБРОВІЛЬНО вступив до лав ЗСУ, маючи перспективну роботу, здійснюючи великий обсяг волонтерських завдань та професійно і успішно займаючись спортом та адмініструванням ужгородської команди з американського футболу, яка займає чільні позиції у відповідних чемпіонатах. Неодноразово протягом останніх років виступав з ініціативами по благоустрою міста, участі Ужгорода у допомозі ВПО, надавав різнопланову допомогу відповідним громадським організаціям.
Враховуючи наведене та користуючись нагодою зі здійснення декомунізації назв вулиць Ужгорода пропонуємо увіковічнити світлу пам'ять про Данила Богуславського, надавши одній із вулиць міста його ім'я. Слава Героям України!

На електронну петицію «Увіковічення пам’яті воїна Данила Богуславського шляхом присвоєння його імені однієї з вулиць міста Ужгорода» від 02.11.2022 додатково інформуємо, що Ваша пропозиція щодо перейменування вулиці Пестеля на Данила Богуславського є відмінною від запропонованих раніше варіантів зміни назви вулиці Пестеля, які проходили процедуру громадських обговорень в період з 05.10.2022 по 07.12.2022. В зв’язку з цим, 15.12.2022 комісією з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, розташованих на території міста Ужгорода прийнято рішення провести повторно процедуру громадського обговорення питання зміни назви вулиці Пестеля із зазначенням варіанта перейменування на честь Данила Богуславського.
Таким чином, після завершення повторного громадського обговорення перейменування вулиці Пестеля, буде призначено громадське слухання по даному питанню, по результатам якого пропозиції будуть подані на сесію Ужгородської міської ради для затвердження.

Міський голова Богдан АНДРІЇВ

Олег Боршовський 61 71 03

На електронну петицію «Увіковічення пам’яті воїна Данила Богуславського шляхом присвоєння його імені однієї з вулиць міста Ужгорода» від 02.11.2022 додатково повідомляємо, що Ужгородською міською радою було отримано письмову згоду батька, полеглого в російсько-українській війні військовослужбовця 128 окремої гірсько-штурмової бригади Данила Богуславського, яку долучено до матеріалів громадських слухань, що пройдуть 15.12.2022 стосовно зміни назв 54 вулиць міста Ужгорода, в ході яких, беручи до уваги пропозицію Ярослава Богуславського (батька Данила Богуславського), буде запропоновано змінити назву вул. Павла Пестеля на вул. Данила Богуславського.

Міський голова Богдан АНДРІЇВ

Олег Боршовський 61 71 03

Електронну петицію «Увіковічення пам’яті воїна Данила Богуславського шляхом присвоєння його імені однієї з вулиць міста Ужгорода» від 02.11.2022 прийнято до розгляду. Необхідно зазначити, що питання, викладене у вказаній петиції регулюється положеннями ЗУ «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій». Зокрема, подання про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій повинно відповідати положенням ст. 6 вказаного вище Закону. Зокрема, передбачено, що у разі якщо у фізичної особи, ім’я якої пропонується присвоїти юридичній особі або об’єкту права власності, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати та сестри), додається також їх письмова згода на присвоєння імені.
В зв’язку з наведеним, вимоги статті 9 вказаного Закону передбачають зупинення розгляду «Подання про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» і відновлення його розгляду після усунення обставин, що викликали його зупинення.
Одночасно просимо уточнити подання на предмет: пропонується змінити назву однієї з існуючих вулиць міста або вноситься пропозиція про присвоєння назви нової вулиці, в разі її утворення на території міста Ужгорода. Дане прохання щодо уточнення Вашого подання пов’язано з суттєвою відмінністю процедур, встановлених вимогами чинного законодавства України для присвоєння назв новим вулицям або зміни вже існуючих.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Станом на 27 січня петицію підписали 282 особи з 250 необхідних.

Ващук Андрій Святославович

31 жовтня 2022 р.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

15 листопада 2022 р.