Перейменувати вулицю 8 березня на честь Марії Химинець

Підтримуємо ініціативу громадськості щодо перейменування вулиці 8 березня в Ужгороді, на честь Марії Химинець.

8 березня - свято, яке пов'язане з діячками Розою Люксембург та Кларою Цеткін. Ця дата має відверте комуністичне забарвлення. Та не має жодного відношення до української жінки чи боротьби за її права.

Марія Химинець - заступниця комендантки організації "Жіноча Січ" у складі Карпатської Січі, очільниця дівочого крила "Пласту", меценатка. Жінка, яка відіграла важливу роль в українському русі Закарпаття.

Навесні на комісії з перейменування вулиць в Ужгороді попросили залишити вулицю 8 березня. Бо в місті дуже мало жіночих назв. Але навіть не згадали про місцевих визначних діячок, імена яких мають бути обов'язково вшановані.

Тому пропонуємо і закликаємо перейменувати цю вулицю.

На електронну петицію "Перейменувати вулицю 8 Березня на честь Марії Химинець" від 02.12.2022 повідомляємо, що на засіданні сесії Ужгородської міської ради було розглянуто проєкт рішення про перейменування вулиці 8 Березня на вулицю Марії Химинець. Під час голосування, зазначений проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів для його прийняття та ухвалення відповідного рішення.

Олег Боршовський 61 71 03

На електронну петицію "Перейменувати вулицю 8 Березня на честь Марії Химинець" від 02.12.2022 повідомляємо, що згідно рішення виконкому № 274 від 25.05.2023 затверджено оновлений склад комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, розташованих на території міста Ужгород.
Після узгодження порядку денного найближчого засідання вказаної комісії, Вас буде запрошено на засідання для обговорення питання перейменування вулиці 8-го Березня на вулицю Марії Химинець.

Олена Стричик 61 71 03

Електронну петицію "Перейменувати вулицю 8 Березня на честь Марії Химинець" від 02.12.2022 прийнято до розгляду.
Питання щодо перейменування вулиці 8-го Березня на вулицю Марії Химинець буде включено в порядок денний та винесено на розгляд чергового засідання комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, розташованих на території міста Ужгород.
Про результати розгляду Вас буде додатково повідомлено.

Олег Боршовський 61 71 03

ІНШІ

Петицію підписали 251 особа з 250 необхідних.

Денчик Мілла Володимирівна

21 листопада 2022 р.