Петиція про планову обрізку дерев

Незважаючи на обурення мешканців Ужгорода та численні звернення проти варварських кронувань, хаотичні та неякісні обрізки міських дерев з повним видаленням крони не припиняються. Згідно з постановою Кабміну №559 «Про такси для обчислення розміру шкоди, завданої зеленим насадженням у межах міст», дерево з видаленням крони від 1/3 до 1/2 її довжини належить до категорії пошкоджених дерев, а дерево з видаленням більш ніж половини довжини крони належить до категорії дерев, пошкоджених до ступеня припинення росту.

Маємо усі підстави стверджувати, що КП КШЕП за повної згоди місцевої влади займається знищенням дерев у місті за кошти міського бюджету. У зв'язку з цим вимагаємо від міськради, департаменту міського господарства УМР та КШЕПу завчасно і публічно повідомляти за допомогою наявних каналів комунікації (вебсторінка міськради, офіційна сторінка у мережі Facebook, а також сторінку КШЕПу) про заплановані обрізки дерев мінімум за 2 тижні до проведення робіт.

У публікації має бути вказана точна адреса, дата і час обрізки, причина, організація і її начальник та заступник, що виконуватиме роботу, кількість дерев і кількість гілок, які планується обрізати. Також просимо завчасно - наприкінці місяця публікувати календар обрізок на прийдешній місяць.

На сьогодні якість робіт не витримує жодної критики і викликає повну недовіру до процесу догляду за міськими деревами.

Громада міста вимагає прозорості у цьому питанні! Водночас, для мешканців прилеглих до тих зелених насаджень територій, вулиць це буде нагодою висловити своє відношення до обрізки та проконтролювати процес роботи.

Станом на 13 червня петицію підписали 2 особи з 250 необхідних.

Дьордяй Вікторія Золтанівна

10 червня 2024 р.

До кінця збору підписів залишилось: