Порушення тиші релігійними організаціями у місті Ужгород.

У місті Ужгород, за останні роки стрімко зросла кількість культових споруд, які у боротьбі, за прихожан почали використовувати сучасні технічні прилади, що підсилюють звук для реклами своїх закладів, така ситуація негативно впливає на спокій, психічне здоров'я, емоційний стан населення, створює напругу у громаді міста, розпалює міжрелігійну ворожнечу серед населення!
Під час релігійних відправлень у місті з усіх Церков дуже голосно транслюються проповіді та співи, які заважають людям спокійно відпочивати та жити.
У відповідності до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", рівень шуму не може перевищувати показники, встановлені санітарними нормами, у:
- житлових будинках і прибудинкових територіях;
- лікувальних, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури;
- готелях та гуртожитках;
- розташованих в межах населених пунктів закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу;
- інших будівлях і спорудах, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
- парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.
Громада міста просить міську владу заборонити у культових спорудах, Храмах, Церквах, Релігійних сектах міста Ужгород використовувати гучномовці, колонки та інші пристрої, засоби та інструменти для посилення звуку, що порушують тишу.

Електронна петиція зібрала 98 голосів. Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону. Ваша петиція буде розглянута, як звернення громадян.

ІНШІ

Станом на 1 листопада петицію підписали 98 осіб з 250 необхідних.

Абросімов Юрій Михайлович

30 червня 2019 р.