Заборонити алкоголь та тютюн біля дитячих закладів.

​ Прошу Вас терміново прореагувати на кричущі діяння з боку фіскальних служб в Закарпатті, щодо видачі ліцензій на право торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Підтверджуючи фактами корупційної складової є наявність торгових точок з вищезазначеною продукцією, ближче ніж 150м від майже всіх навчальних закладів міста Ужгорода, що є зухвалим порушенням чинного законодавства України, щодо регулювання обмежння відстаней між навчальними закладами, та місцями торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Подібні дозвола видано у великий кількості, та продовжують надаватись з ще трудящими порушеннями.

Розглянувши Вашу електронну петицію «Заборонити алкоголь та тютюн біля дитячих закладів», що набрала 255 голосів повідомляємо, що відповідно рішення виконкому 17.04.2013 року №117 «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом та тютюновими виробами» на період навчального року заборонена роздрібна торгівля алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом та тютюновими виробами на терасах, в малих архітектурних формах та тимчасових спорудах торговельного, побутового та соціально-культурного чи іншого призначення на відстані менше ніж 150 метрів від будівель та споруд навчальних та освітньо-виховних закладів.
Разом з тим доводимо до Вашого відома, що на адресу Головного управління ДФС у Закарпатській області було надіслано лист з проханням у межах компетенції відреагувати на викладені в петиції питання та в подальшому взяти до уваги рішення виконавчого комітету 17.04.2013 №117 «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом та тютюновими виробами» при видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 255 осіб з 250 необхідних.

Гегедош Олександр Юрійович

30 липня 2019 р.