Повернення "Кінотеатру Ужгород" місту!

Проблема заключається в тому, що "кінокомплекс Ужгород" був незаконно (без участі працівників охорони культурної спадщини) відчужений із складу пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення "Комплекс Замкової гори" (охор.№090003, відповідно до рішення ОВК №35 від 05.05.1980 року).
Потім "Кінокомплекс Ужгород" був незаконно (без відома управління культури) приватизований.

Ми, жителі Ужгорода, просимо скасувати приватизацію данного об'єкту а також повернути його у склад пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення. А далі відновити кінотеатр згідно з первинним проектом будівлі, який можна знайти за посиланням: https://zakarpattya.net.ua/News/168007-Kinoteatr-Uzhhorod

Пропонуємо модернізувати глядацьку залу кінотеатру під новітній формат перегляду фільмів в "IMAX 3D" і відкрити кінотеатр для виконання його головної ролі - показувати кіно ужгородцям!

До петиції додаєтсья фрагмент з документу, який підтверджує зміст проблеми відносно цієї справи.

Шановний Веніаміне Авеніровичу!

На Вашу електронну петицію «Повернення «Кінотеатру Ужгород» місту! повідомляємо наступне.
У зв’язку із складністю порушеного Вами питання, необхідним є подача запитів до органів охорони культурної спадщини щодо актуальної інформації стосовно пам’ятки архітектури. Також, доцільним є отримання правової оцінки питання можливості повернення майна за адресою: м. Ужгород, вул. Волошина, 20 в комунальну власність.
Разом з тим зазначаємо, що питання запропоновано розглянути на засіданні постійної комісії з питань комунальної власності, ремонту житлового фонду, благоустрою міських шляхів та внутрішньо-квартальних територій для надання висновків та пропозицій.
З огляду на вище викладене, про результати Вас буде повідомлено додатково.

З повагою

В.о. міського голови,
заступник міського голови І. ФАРТУШОК

20.09.2019
На Вашу електронну петицію «Повернення «Кінотеатру Ужгород» місту» повідомляємо наступне.
З метою отримання актуальної інформації щодо належності будівлі кінотеатру “Ужгород” до пам’яток архітектури національного або місцевого значення департаментом міського господарства було направлено відповідний запит на адресу Управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації.
Проте, станом на 20.09.2019р. відповідь на вказаний запит не отримано.
Окрім цього, питання повернення кінотеатру “Ужгород” запропоновано до розглянути на засіданні постійної комісії з питань комунальної власності, ремонту житлового фонду, благоустрою міських шляхів та внутрішньо-квартальних територій для надання висновків та пропозицій.
Однак, на сьогоднішній день питання не було розглянуто у зв’язку з відсутністю кворуму на засіданні комісії.
З огляду на вищевикладені обставини, про результати розгляду даної петиції Вас буде повідомлено додатково.

Петицію підписали 282 особи з 250 необхідних.

Чаварга Веніамин Авенірович

7 серпня 2019 р.