Захистимо зелені насадження м. Ужгорода

В Ужгороді оголошено проведення громадських слухань до 23.08.2019 р. щодо двох детальних планів територій, а саме:
1.1. Детальний план території, обмеженої вулицею Собранецькою, Запорізькою та територією лісів.
1.2. Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Степана Добоша, Юлії Жемайте, Швабською, площею Кирила і Мефодія та проспектом Свободи (детальніше тут: https://rada-uzhgorod.gov.ua/post/oholosheno-hromadski-slukhannia-shchodo-shche-dvokh-detalnykh-planiv-terytorii-v-uzhhorodi?fbclid=IwAR2c_LGlhvwMgdG67jmWskwOLYOPh-LKpIADIJyPAm1clFNLSen9iponLUo).
ОБИДВА ДЕТАЛЬНІ ПЛАНИ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ЗАБУДОВУ ТЕРИТОРІЙ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ, - перший на території м-ну Червениця (ліс), а другий – зелені насадження в центрі міста.
Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Степана Добоша, Юлії Жемайте, Швабською, площею Кирила і Мефодія та проспектом Свободи передбачає розширення території для будівництва комерційного призначення:
1) між будинками № 29 та № 31 по проспекту Свободи, де на разі є зелені насадження;
2) по вулиці Перемоги, де наразі розміщені ялинки;
3) перед будинками № 29, № 31, № 35, № 39, № 43, № 45 по проспекту Свободи, за рахунок прибудинкової території.

У зв’язку з необхідністю захистити зелені насадження та прибудинкову територію в місті Ужгороді, просимо:
1) Заборонити забудову зелених насаджень в м. Ужгороді.
2) Не затверджувати Детальний план території, обмеженої вулицею Собранецькою, Запорізькою та територією лісів.
3) Не затверджувати Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Степана Добоша, Юлії Жемайте, Швабською, площею Кирила і Мефодія та проспектом Свободи.

На Вашу електронну петицію «Захистимо зелені насадження м. Ужгорода» від 12.08.2019 повідомляємо, що на громадських слуханнях з обговорення проектів містобудівної документації, які відбулися 22.08.2019 у Ужгородській міській раді, розглянуто та враховано зауваження викладені в петиції.
Щодо проекту детального плану території, обмеженої вулицями Собранецькою, Запорізькою та територією лісів пропозиція щодо заборони забудови зелених насаджень (лісу) врахована, управлінню містобудування та архітектури Ужгородської міської ради доручено подати Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства проект містобудівної документації для уточнення меж лісового масиву в районі вулиць Собранецька – Запорізька, а розробнику відкоригувати проект ДПТ. Після цього проект рішення про затвердження містобудівної документації буде поданий на розгляд сесії Ужгородської міської ради (відповідно до п. 8 ст. 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).
Враховані зауваження до детального плану території, обмеженої вулицями Перемоги, Степана Добоша, Юлії Жемайте, Швабською, площею Кирила і Мефодія та проспектом Свободи: не передбачати розширення території для будівництва комерційного призначення між будинками № 29 та № 31 по проспекту Свободи, по вулиці Капушанській; перед будинками № 29, № 31, № 35, № 39, № 43, № 45 по проспекту Свободи. З метою врегулювання ситуації щодо містобудівної документації, прийнято рішення про створення погоджувальної комісії. Після узгодження усіх питань з членами погоджувальної комісії та розробником містобудівної документації, відкоригований проект детального плану буде подано на сесію міської ради.

Петицію підписали 260 осіб з 250 необхідних.

МЕНДЖУЛ МАРІЯ ВАСИЛІВНА

12 серпня 2019 р.