Про капітальний ремонт алеї в Новому районі

Мова йде про алею, яка простягається від вул.Заньковецької до вул.Капушанської, проходячи повз ЗОШ №19 і дитсадок №42. Вона минає будинки розташовані по вул.Годинки з одного боку, до неї прилягають двори й дитячі майданчики з боку вул.Легоцького.
Хочу звернути увагу громадян міста і жителів Нового району на стан в якому перебуває вище описана алея. Особливої уваги заслуговує пішохідне покриття, а саме, розбита плитка, западини і ями з калюжами, які спотворюють цю місцину, здається, вже десятиліттями. Можна відмітити участок біля 19 школи, де пройти з дитячим візком є нелегкою задачою. Єдине, що там змінюється - це підрізка кущів напроти школи і фарбування бордюрів.
Особливою фішкою алеї, яка має +/- 500метрів є наявність аж однієї лавки і, здається, ні одного смітника.
З задньої сторони будинка №10 по вул.Годинки (біля алеї) досі можемо споглядати сумнівного виду ларьки, які стоять там ще з часів СРСР, мабуть.
А вкінці алеї (біля Рудіка) розташувався многолітній недострой. Проте, обурює не факт його наявності, а стан огородження біля нього і прилеглої території. Там ми можемо побачити завалений паркан і купи сміття навколо, - достойне завершення загальної картини.
Також не можна не відмітити стан прилеглих тротуарів і відхожих з алеї доріг. Наприклад, тротуар позаду будинку №13 (Легоцького №13). Місцеві знають, яма-провалля посеред дороги засипана і завалена чим попало вже десятки років (скільки себе пам'ятаю) утрамбовується ногами і візками невдоволених (я так думаю) мешканців мікрорайону.
І такий стан алеї по всій її довжині: вибоїни і ями, виступаючі бордюри, розбиті лавки, відсутність смітників. Загалом велика площа недоглянутої і необлаштованої території. Попри те, кожного дня тут проходить багато людей, гуляють сім'ї, граються наші діти. І кожного дня вони вимушені спостерігати за цим проявом байдужості місцевої влади.
За весь час я з зусиллям згадаю якісь локальні ремонтні роботи. Я думаю вже давно настав час приділити цій локації належну увагу. Тож закликаю місцеву владу, мера і його підлеглих розробити проект реконструкції алеї і зробити з неї сучасну і привабливу зону відпочинку для численої кількості громадян мікрорайону. Прошу також виділити на реалізацію проекта належну суму грошей.

Станом на 21 жовтня 2019 року електронна петиція «Про капітальний ремонт алеї в Новому районі» зібрала 97 голосів з необхідних 250 голосів.
Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону. Ваша петиція буде розглянута, як звернення громадян

Станом на 29 жовтня петицію підписали 97 осіб з 250 необхідних.

Балаж Віталій Іванович

29 вересня 2019 р.