Висловлюй позицію.
Консультуй владу.
Впливай на майбутнє!

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Сувора заборона спалювання сухої трави, опалого листя, побутових відходів, сміття й інших відходів будь-якого типу й призначення. побутових відходів, сміття й інших відходів

САБАДАШ ВОЛОДИМИР ІВАНОВИЧ

Березанська Анна Миколаївна

Шановна Анно Миколаївно!

Відповідно до ст. 40 Конституції України, ст.231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Васильківській міській раді, затвердженого рішенням Васильківської міської ради VII скликання від 29.09.2017 № 05.09-30-VII, розглянуто ініційовану Вами та підтриману мешканцями міста Василькова електронну петицію про сувору заборону спалювання сухої трави, опалого листя, побутових відходів, сміття й інших відходів будь-якого типу й призначення, побутових відходів, сміття й інших відходів.
Відповідно до вимог «Правил благоустрою міста Василькова», які затверджені рішенням Васильківської міської ради, а саме:
п.6.13.1. На об’єктах благоустрою забороняється:
п 6.спалювати будь-які відходи промислового, побутового або природного походження, траву, гілля, деревину, листя тощо.
За результатами здійснення заходів в разі виявлення порушення, посадовими особами відділу контролю за благоустроєм управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком інфраструктури Васильківської міської ради постійно проводяться заходи на предмет дотримання складаються протоколи про адміністративні правопорушення та направляються на розгляд адміністративній комісії.
Статтею 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено, що протоколи про правопорушення мають право складати

уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ, місцевого самоврядування, представники органів самоорганізації населення, громадськості та ін..
Згідно складених протоколів та у відповідності статті 152 вищезазначеного Кодексу України за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено накладання штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Враховуючи вищезазначене, до Васильківського відділу поліції та управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком інфраструктури направлено листи з проханням у разі виявлення випадків порушення законодавства, пов’язаного з вищевказаними діями мешканців, приймати відповідні міри.
Повідомлення про заборону спалювання сухої трави, побутових відходів тощо, періодично висвітлюється на веб сторінці міської ради та небайдужі мешканці звертаються до відділу поліції, уповноважених осіб, передбачених статтею 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З повагою

Міський голова Володимир САБАДАШ