Перейменувати вулицю Петра Запорожця на вулицю Грабця Омеляна

Оскільки Петро́ Кузьми́ч Запоро́жець це діяч російського революційного руху, та під керівництвом В. І. Леніна брав участь у організації Петербурзького «Союзу боротьби за визволення робітничого класу» та був учасником центрального гуртка цього союзу. Вів соціал-демократичну пропаганду серед робітників у районах Нарвської та Московської застав.
У 1895 році приїжджав у Київ із організаційним завданням.
У грудні 1895 року революціонера було арештовано та засуджено на п'ять років заслання. Перебуваючи в тюрмі, психічно захворів.
З 1897 року перебував у київській Кирилівській психіатричній лікарні. Згодом — помер у лікарні у Вінниці.

Тому громада вважає що не місце таким діячам у нашому патріотичному місті.

Відповідно закону про декомунізацію та розглядаючи що Україна була окупована комуністичним(тоталітарним) режимом прошу:
Перейменувати вулицю Петра Запорожця на вулицю Грабця Омеляна
Знести пам'ятник Петру Запорожцю а на його місце поставити пам'ятник Омеляну Грабцю Петровичу.

Омеля́н Петрович Грабе́ць (псевдо «Батько»; 1 серпня 1911, с. Нове Село, Холмщина — 10 червня 1944, с. Микулинці, Літинський район, Вінницька область — український військовик, діяч «Пласту», ОУН. Полковник УПА, член Головного військового штабу ОУН, учасник похідних груп ОУН 1941 року, обласний провідник ОУН Рівненщини (1941—1942), Кам'янець-Подільщини (1942—1943), провідник Центральної округи ОУН на східноукраїнських землях (СУЗ) (1943—1944), організатор та командир ВО «Вінниця» групи УПА-Південь у Вінницькій та Хмельницькій областях

Станом на 25 жовтня петицію підписали 16 осіб з 350 необхідних.

Яков Роман Валерійович

10 липня 2018 р.