Будівництво багатоповерхівок в районі вулиці Коріатовичів.

Припинити забудову вулиці Кориатовичів у зв'язку із складністю рель'ефу, вузькістю та перегруженістю самої вулиці.
Вулиця Коріатовичів від вїзду на станцію веслування Спартак у бік староміського мосту дуже вузька та перегружена, вона побудована в поймі річки і навколо неї дуже сладний рель'єф (круті схили, да близькість грунтових вод), тому потрібно ввести заборону на будівництво багатоповерхових будинків у цьому районі. Там вже стоїть комплекс багатоповерхових будинків і він не заселений через аварійність будівель. А зараз знову іде будівництво 8-ми поверхового будинку на перехресті вулиці Коріатовичів і Пушкіна.

Вашу петицію від 18 липня 2018р. (вх. № Ко-01-75405 від 30.07.2018р.), щодо питань забудови вул. Князів Коріатовичів у м. Вінниці в межах повноважень розглянуто виконавчими органами міської ради. За результатами розгляду повідомляю наступне.
На засіданні архітектурно-містобудівної ради при Департаменті архітектури та містобудування Вінницької міської ради від 22 березня 2017р. професійним колективом архітекторів-урбаністів М. Крамар, Т. Волошина, Д. Коровай, А. Луца на чолі з О. Коротких (голова правління Вінницької організації Національної спілки архітекторів), було представлено на розгляд містобудівний розрахунок «Рекреаційна зона по вул. Кн. Коріатовичів у м. Вінниці» (River Road).
Програмою розроблення містобудівної та іншої документації загальноміського перспективного значення на 2017-2019 роки, зі змінами, затвердженою рішенням міської ради від 23.02.2017 р. № 1096 передбачено видатки міського бюджету на розробку детального плану території, обмеженої вулицями Князів Коріатовичів, Миколи Оводова та річкою Південний Буг.
Додатково інформую, що планується розробка детальних планів й інших територій, прилеглих до вулиці Князів Коріатовичів з встановленням відповідних містобудівних регламентів.
Окрім цього, в рамках реалізації міжнародного проекту з розробки Концепції інтегрованого розвитку міста планується обмежити поверховість центральної частини міста.
Надані Вами пропозиції будуть враховані при розробці проектних рішень містобудівної документації.

Петицію підписали 377 осіб з 350 необхідних.

Василевський Євген Владиславович

18 липня 2018 р.