+ ще 204 громади!

Карантин у місті Вінниця

Я дуже прошу закрити школи міста Вінниці на карантин тому що є велика захворюваність на ГРВІ та КІР і задля то того щоб захворюваність зменшилася потрібно зробити Карантин !!! На перед дякую за відповідь !!!!!

На Вашу петицію від 30.01.2019 року щодо запровадження карантину в закладах загальної середньої освіти, у межах компетенції, повідомляємо наступне.
В ході розгляду петиції з’ясовано, що у місті Вінниці не перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ та кір.
За даними ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», впродовж 5-го тижня 2019 року захворюваність на грип та ГРВІ стабілізувалась на рівні минулого тижня і склала 590,1 випадків на 100 тис. населення, при епідемічному порозі 724,3 випадки на 100 тис. населення. Захворюваність була на 18,5 % нижчою епідемічного порогового рівня.
Щодо захворюваності на кір повідомляємо, що єдиним дієвим методом захисту проти кору є вакцинація, у т.ч. контингентів ризику та контактних в осередках захворювання, та обмежувальні заходи в організованих колективах. За даними програми «Укрвак», протягом 2018 року у місті Вінниці отримали вакцинацію проти кору, краснухи та епідемічного паротиту у віці 1 рік 99,2% дітей (4039 із 4071підлягаючих), у віці 2 роки і старше щеплено 88,6% дітей (1716 із 1937), які не отримали щеплення в попередні роки. Ревакциновано у віці 6 років 92,0% (3743 із 4055), у віці 7 років і старше ревакциновано 93,4% дітей (2357 із 2524). За епідемічними показами проти кору було щеплено 558 осіб.
Залишок вакцини станом на 25.01.2019 року становить 4900 тис. доз.
Також зазначаємо, що відповідно до протоколу № 1 від 25 січня 2019 року засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про посилення заходів щодо недопущення розповсюдження захворюваності на кір серед населення Вінницької міської об’єднаної територіальної громади у разі подальшого ускладнення епідемічної ситуації із захворюваності на кір будуть введені додаткові обмежувальні заходи відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 р. №1645-III та Інструкції щодо організації епідеміологічного нагляду за кором, затвердженої наказом Міністерства здоров’я України від 17.05.2005 р. №188.
Додатково інформуємо, що департамент освіти міської ради здійснює постійний моніторинг відсутності учнів на навчальних заняттях в закладах загальної середньої освіти міста з поважної причини, в тому числі по хворобі.
Станом на 06.02.2019 року підстав для запровадження карантину в закладах загальної середньої освіти немає.
Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадську позицію.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 412 осіб з 350 необхідних.

Булько Владислав Сергійович

28 січня 2019 р.