Знесення гаражів на прибудинкових територіях в м. Вінниця та облаштування там автопарковок

Прошу підтримати петицію щодо знесення гаражів (не гаражних кооперативів), які розташовані на прибудинкових територіях, біля садочків та інших обєктів забудови, і які розташовані на землях або прибудинкової території конкретного будинку, або на землях громади.
Чому настав час говорите про цю болючу тему?
Тому що індивідуальний гараж займає значно більшу площу, ніж сам автомобіль на парковці. До того ж, коли людина, що "має право" на користування гаражем, не використовує його за призначенням (допустимо, немає автомобіля чи продала), то вона не дає можливості користуватись парко-місцей іншій людині, яка потребує його на даний момент.
Один гараж займає не менше 1,7 машино-місця, а то і більше, якщо подивитись в якому хаотичному порядку розміщені гаражі у Вінниці.
Як відомо, основна частина дозволів на розміщення гаражів у Вінниці була видана ще при радянській владі або в 90-х роках, ніби для користуванням гаражами інвалідам, які там мали зберігати свій інвалідський транспорт.
Але вже пройшло 30 і більше років, і гаражі не зносяться, не прибираються, не робиться благоустрій на цій території, хоча природньо, що багатьох тих інвалідів вже немає серед живих. А гаражі переходять у користування їхнім дітям.
В нас що, інвалідність передається у спадок?
В Європі теж є інваліди і ніхто їм інд. гараж не надає! Час і нам з цього вирости. Інд. гараж може бути лише в гаражному кооперативі чи на території приватного будинку.
Якщо подивитись, які авто виїжджають з цих інвалідських гаражів, якої вони вартості, то аж дух захоплює, які в нас інваліди багаті.
До того ж, гаражі поставлені абияк, коли авто до них підїжджають, то підїздний шлях весь у бруді, цей бруд з колесами виноситься на прилеглі ділянки.
Часто гаражі є місцем збору бомжів, наркоманів, сральним місцем, є зоною потенційної небезпеки, в першу чергу, для наших дітей!
Тому пропонується, по-перше, створити загальнодоступний РЕЄСТР усіх гаражів з привязкою до карти, з обовязковим розкриттям власників та їхнього права на користування гаражем.
Бажано ще вказати, якою машиною користується такий "інвалід", щоб кожен мешканець міг перевірити, чи дійсно виїжджає з того гаража така машина. Якщо не так, то мав змогу подзвонити в міськраду на гар.лінію, і попросити перевірити. Все повинно бути прозоро! Не обовязково вказувати весь номер, досить марку автомобіля, колір та перші три знаки номеру.
Є ідея проведення акціонів на користування гаражним місцем. Хто дасть більше грошей - тому надається право користування гаражним місцем на 3 роки. Потім знову аукціон. Це на ранніх етапах
Другим етапом має бути знесення гаражів та на їхньому місці побудова сучасних парко-місць для корисування місцевими мешканцями. Хто із жителів хоче прийняти участь у співфінансуванні парко-місця, теж може долучитись. І обладнати своє парко-місце автостопером. Парко-місця бажано не закатувати в асфальт, а придумати, щоб там ще росла трава.
Користуванням парко-місцем має бути платним!
Має бути встановлена плата за користування парко-місцем в розмірі, наприклад, 5 гривен за добу. В залежності від фін. участі в побудові парко-місця такого жителя, відповідно до його розміру, він звільняється, від сплати на 2-3 роки. Користувач такого парко-міця, що платить абонплату, несе відповідальность за прибирання парко-місця від бруду, листя та снігу.
Взагалі безоплатним парко-місцем мають користуватись лише інваліди, що мають автомобіль, з обовязковим підтвердженням цього права раз на рік. І лише їхній автомобіль, а не когось ще з їх родичів (як це організувати - реєстр і перші три цифри номеру, як описано вище)
Концепція міста має бути такою в порядку пріоритетності: пішохід-велосипедист-гром.транспорт-комерц.авто-інд.автомобіль.
Є ідея побудови на місці деякої частини гаражів велопарковок закритого типу із інд. доступом громадян, що платять за зберігання велосипедів. Доступ до них - по муніц. картці вінничанина.
Потрібно проводити постійно інф. кампанію з донесення вінничанам інформації, що земля в місці - це цінність, і не має право однієї людини, наприклад, на корисування гаражем, обмежувати в цьому ж праві інших людей, яких більшість.

Гараж - це атавізм радянського минулого, від якого нам треба позбавлятись, оскільки такого в європейських країнах немає вже давно, це ознака містечковості, провінційності міста.

Настав час прибрати гаражі, як в свій час прибралась вулична торгівля з наших вулиць!

Станом на 20 жовтня петицію підписали 214 осіб з 350 необхідних.

Савчук Руслан Анатолійович

30 березня 2019 р.