Врегулювання кількості безпритульних тварин (котів та собак) виключно гуманітарними методами

ВІННИЦЯ – 2020: СУЧАСНЕ, КОМФОРТНЕ ЄВРОПЕЙСЬКЕ МІСТО
Пропоную його зробити повністю європейським, таким, у якому немає безлічі беспритульних тварин. Містом, у якому тварин не знищують та не знущаються над ними. Пропоную перейняти досвід Львова, адже ми нічим не гірші за нього!!

1) Люди продовжують викидати тварин на вулицю. Для того, щоб розуміти, чия тварина потрапила на вулицю, запровадити обов’язкову реєстрація домашніх тварин.

2) Люди викидають не тільки своїх домашніх тварин, але і їх виводки. Для того, щоб обмежити поголівля тварин у Вінниці, потрібно ввести примусову стерилізацію домашніх тварин, які не мають племінної цінності. Господарів, які планують займатись розведенням своїх тварин, зобовязати отримати спеціальну ліцензію. Ввести штрафи на розведення тварин без цієї ліцензії.

3) виділити кошти на відлов, вакцинацію, стерилізацію безпритульних тварин. Я горжусь тим, яке наше місто гарне та зелене. Бути ідеальним йому, на мій погляд не дає лише велика кількість безпритульних тварин. Нестерилізовані тварини дуже швидко збільшують своє поголівля у рази, а також є набато агресивнішими, ніж їх стерилізовані побратими.

4) Запустити у сучасних мережах отмання інформації кампанію з прилаштування тварин (адоптацію). Давати тварині час та шанс на прилаштування. Якщо цього не сталось, відпускати вакциновану та стерилізовану тварину на її колишнє місце проживання.

5) Запровадити систему опікунів. У нашому місті безліч волонтерів, які і так витрачають купу часу та коштів на опікування безпритульними тваринами. Тому я думаю, що буде не такою великою проблемою знайти людей, які будуть вести облік тварин у виділеному їм регіоні, та давати знати органам місцевого самоврядування, якщо буде зявлятись нова безпритульна тварина. Волонтери також допомагатимуть у піарі тварин "у наявності"

6) Займатись просвітництвом. Необхідно змінити свідомість у ставленні до вуличних тварин, переконати, що собака з кліпсою безпечний, повернути людям гуманне ставлення до безпритульних тварин. Особливо потрібно звернути увагу на дитячу освіту. Підготувати спеціалізовані уроки у школах, впровадити їх у навчальні програми.

7) Виділення коштів на підтримку діючих притулків для безпритульних тварин. Оснащення їх ліками для вакцинації та стерелізації. Або створення сучасного притулку для тварин.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 11 серпня петицію підписали 251 особа з 350 необхідних.

Кирилко Тетяна Олександрівна

20 травня 2019 р.