+ ще 204 громади!

Встановлення регульованого пішохідного переходу на Барському шоссе (від ЖК Барський) до вул. Стельмаха

Декілька років тому було здано житловий комплекс Барський, який межує з м. Вінниця на відстані ширини дороги у 2 смуги у кожну сторону. На данний момент, будуються нові будинки поряд, як багатоповерхові так і приватні. Все більше людей стикаються з данною проблемою.
Проблема у необхідності пішохідного ( бажано регульованого) переходу. Так як більшість дітей, які проживають у цьому районі ходят у садочок і школу через дорогу, перебігаючи дорогу у недозволеному місці. Багато людей, що не мають власного транспорту, переходять дорогу до громадського транспорту, щоб дістатися до роботи, лікарні і т.д. На скільки мені відомо, попередньо було відмовлено у вставленню переходу у зв"язку з наявністю переходу через 500 метрів і в теорії, пішохідний перехід спровокує збільшення кількості ДТП. Но хотілось, би, щоб чиновники не просто відписувалися цифрами, а перевіряли можливість людині дойти до того переходу, так, як ширина тротуару настільки вузька, що не можливо йти тримаючи дитину за руку, провести дитячий візок, чи проїхати на інвалідному візку (що є на даний час дуже актуально). До того ж, уздовж тротуару, все захаращено, засміченно, заросло кущами.Через це всі йдуть по дорозі, назустріч стрімкому потоці автомобілів, що є ще небезпечнішим для життя людини.
Інший найближчий перехід в 15-20 хвилинах ходьби ( в сторону Метро). Щоб до нього дійти також потрібно перейти дорогу в нерегульованому місці, де постійно йде потік машин на великій швидкості. Наприклад, щоб дитині дійти до школи, потрібно 40-50 хвилин. Якщо буде встановлено перехід, цей час скорочується до 10 хвилин. Самі розумієте, що саму дитину, даже через перехід, відпустити не можна, так як дитині потрібно подолати кучу перешкод до нього. І ніхто не хоче тратити годину на добирання до місця, яке знаходиться через дорогу.
Нещодавно було ДТП, де збили жінку. Водії часто не дотримуються швидкісного режиму, що встановлено ПДР. Скільки ще потрібно жертв, щоб місцева влада звернула на це увагу. Порівняйте кількість пішохідних переходів на Немирівському шоссе і на Барському шоссе. Хоча потік на Немирівському шоссе значно більший, але місцева влада не вирішила, що черговий пішохідний перехід буде збільшувати кількіть ДТП на цьому відрізку дороги.
Встановлення пішохідного (регульованого світлофором) переходу забезпечить життя і здоров"я пішоходів і не зруйнує життя водієві.

Вашу петицію щодо встановлення світлофорного об’єкту по Барському шосе в районі зупинки міського пасажирського транспорту «вул. Стельмаха» опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
На сьогоднішній день мікрорайон, де Ви проживаєте, відноситься до території Якушинецької сільської об’єднаної територіальної громади та межує з Барським шосе, де Ви пропонуєте встановлення світлофорного об’єкту.
Відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад», з метою врахування інтересів мешканців Вінницької міської ОТГ та Якушинецької ОТГ, пропонуємо Вам ініціювати звернення від голови Якушинецької об’єднаної територіальної громади на адресу Вінницької міської ради для спільного вирішення зазначеного питання.

Петицію підписали 361 особа з 350 необхідних.

Шиндилюк Юлія Миколаївна

17 жовтня 2019 р.