ШТУЧНА ГОЛОВНА НОВОРІЧНА ЯЛИНКА У М. ВІННИЦЯ

Використовувати на новорічні свята ШТУЧНУ ГОЛОВНУ НОВОРІЧНУ ЯЛИНКУ МІСТА ВІННИЦЯ. Адже саме по собі використання живих дерев (а кожна ялинка це – дерево) для того, щоб вони (або їх верхівки) втішали нас всього 2-3 тижні – нераціонально.
В природі кожне дерево, проживаючи відведений йому вік займає певну ділянку і виконує певні функції, зокрема поглинає вуглекислоту та шкідливі речовини, що надходять у атмосферу з викидами автотранспорту та промислових підприємств та виділяє у повітря кисень. Мінімум п’ять років потрібно, щоб ялинка виросла до 1-1,5 м.
На сьогоднішній день Україна потерпає від масової вирубки дерев. В той самий час, багато хвойних дерев гинуть через хвороби. З кожним днем збільшується навантаження на екологічний стан через зменшення дерев і збільшення шкідливих викидів.
Багато міст України вже давно відмовились від живих центральних ялинок і купили собі штучні. Так, наприклад, м. Житомир з 2008 року використовує штучну новорічну ялинку.
Штучна головна ялинка допоможе зберегти як живі ялинки так і заощадити міські кошти на щорічних їх закупках. Крім того, буде гарним прикладом для містян та гостей міста.
На зекономлені кошти міста, пропоную висаджувати ялинки в тих двориках, де їх ще немає, аби мешканці могли прикрашати та втішатися на новорічні свята живими ялинками.
Берегти Природу - обов'язок кожного.

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 28 січня петицію підписали 258 осіб з 350 необхідних.

Соляр Іван Володимирович

11 листопада 2019 р.