Протидія поширення COVID-19 заробітчанами

Протягом останніх тижнів-днів на Батьківщину повертаються тисячі українців, серед них - десятки-сотні вінниччан. Більшість з них перебували у країнах, що є епіцентром коронавірусу. І, на жаль, великий відсоток цих людей відверто ігнорує дотримання правил карантину.
Закликаю міську та обласну ради Вінниччини у найкоротші терміни ухвалити рішення щодо протидії поширенню небезпечних та особливо небезпечних інфекційних хвороб на територі міста Вінниці та Вінницької області. А саме:
1. Заробітчан, які повернулися на територію України протягом останніх 24 годин або повернуться найближчим часом, помістити на обов'язкову (за необхідності - примусову) ізоляцію у спеціально відведеному закладі (наприклад, санаторії, базі відділення лікарні)
2. Заробітчан, які повернулися на територію України протягом останніх 4 тижнів зобов'язати дотримуватися домашньої самоізоляції з забороною залишати межі свого помешкання.
За недотримання чи відмову від виконання правил самоізоляції в умовах карантину ввести адміністративну та кримінальну відповідальність. За перше правопорушення - штраф від 17 тисяч гривень до 25 тисяч гривень. За повторне правопорушення - від 34 тисяч гривень до 50 тисяч гривень або арешт від 3 місяців.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Станом на 24 жовтня петицію підписали 84 особи з 350 необхідних.

Орленко Олена Богданівна

21 березня 2020 р.