Звільнити Віктора Перлова Євгенійовича

Прошу звільнити з посади радника міського голови ​Перлова Віктора Євгенійовича, через абсолютну некомпетентність на займаній посаді. Його проекти змін дорожньої інфраструктури міста призводять до систематичного погіршення дорожньої ситуації. За останні 2 роки в місті зявилися суттєві затори на дорогах, в більшості випадків вони створені саме неправильною організацією руху(робота світлофора, розмітка, зменшення кількості смуг). Віктор Євгенійович не відповідає на звернення громадян, не надає проектів і розрахунків обгрунтованості своїх проектів. На конструктивні питання і пропозиції які йому не подобається просто блокує громадян у соц мережах. Посилаючись на досвід Європейських країн Віктор не враховує особливості міста Вінниця, а просто застосовує "вирвані з контексту" рішення. Його діяльність є небезпечною для міста - затори плслаблюють екологію, неправильна організація руху - аварійності. Не знаю чи є у Віктора Євгенійовича автомобіль, але з його діяльності складається відчуття наче він зовсім не знає дорожньої ситуації в місті. Останнім провалом є опублікований вчора проект з організації руху на площі Гагаріна, замість збільшення пропускної здатності в цьому проекті зроблено все щоб площа стала ще одним місцем постійних заторів. При потребі інші приклади його робіт з описом проблематики і варіантами вирішення можу надати окремо.

За результатами розгляду звернення, висвітленого Вами у електронній петиції, створеної 27.05.2020 р., голосування щодо, якої закінчилось 04.06.2020 р., повідомляємо наступне. Станом на 04.06.2020 р. вищевказану петицію підписали 356 осіб із 350 необхідних.
Електронна петиція – це особлива форма колективного звернення громадян до Вінницької міської ради, яка подається через офіційний веб-сайт Вінницької міської ради, розглядається відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронних петицій, адресованих Вінницькій міській раді. Петиція, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті відповідного органу місцевого самоврядування не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції.
Відповідно до норм ч. 2 ст. 19, ч.1, 3 ст. 140 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Розпорядженням міського голови Перлова Віктора Євгенійовича призначено на посаду радника міського голови на громадських засадах з питань безпеки руху та сталої мобільності.
Відповідно до п. 1 Положення про радника міського голови на громадських засадах затвердженого розпорядженням міського голови від 23.09.2016р. №307-р, радник міського голови на громадських засадах надає допомогу міському голові безоплатно.
Основними завданнями радника на громадських засадах є надання допомоги у вирішенні поточних питань в сфері надання адміністративних послуг, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, будівництва, освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, тощо.
Радник міського голови на громадських засадах не є посадовою, службовою особою місцевого самоврядування, не перебуває в штаті Вінницької міської ради, не отримує заробітну плату з місцевого бюджету. На нього не поширюється дія Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування".
Одночасно звертаю Вашу увагу, що за час роботи Перлова В. Є. радником міського голови з питань безпеки руху і сталої мобільності програма облаштування острівцями безпеки найбільш проблемних нерегульованих пішохідних переходів міста визнана одним із найбільш вдалих кейсів проєкту "Інтегрований розвиток міст України" Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ), а напрацювання Вінниці потрапили до промо-ролику проєкту (https://cutt.ly/yy3ptTl).
Крім того, Проєктом з організації руху на площі Гагаріна займається КП "Агенція просторового розвитку" Вінницької міської ради, а розробкою проєкту UCG Group (м. Івано-Франківськ).
Також повідомляю, що у разі наявності у Вас, ідей, пропозицій щодо організації дорожнього руху у місті Вінниці, маєте можливість відповідно до Закону України «Про звернення громадян» надіслати на електронну адресу (vinrada@vmr.gov.ua) або безпосередньо через відділ звернень апарату міської ради та її виконкому свої пропозиції.
Враховуючи вищевикладене, та керуючись нормами чинного законодавства на даний час відсутні правові підстави для звільнення з посади радника міського голови на громадських засадах Перлова В.Є.
В той же час, пропозицію, викладену Вами у електронній петиції від 27.05.2020 р. щодо дорожньої інфраструктури міста взято до відома та буде враховано виконавчими органами міської ради, до компетенції яких віднесено вирішення даного роду питань.
В свою чергу вдячні Вам за активну громадську позицію та небайдужість до питань розвитку дорожньої інфраструктури міста.

Петицію підписали 375 осіб з 350 необхідних.

Павлович Олександр Валерійович

27 травня 2020 р.