Реконструкція вінницького кінотеатру "Росія" у багатоцільовий спортивний комплекс

Шановні службовці Вінницької міської Ради!
В рамках Конституційних прав громадян України, а також відповідно до Закону України про фізичну культуру та спорт, ст.3 закріплено право кожного громадянина на вільний вибір видів спорту, доступності та безпечності занять спортом та створення закладів фізичної культури та спорту за державні кошти, тобто кошти платників податків.
В 1990 році у Вінниці відбувся перший в СРСР чемпіонат з кікбоксингу, переможцем в найпрестижніший супер важкій ваговій категорії став вінничанин Андрій Герцог-Соболь, у категорії до 81 кг срібну винагороду отримав Геннадій Чумаченко,теж вінничанин. Наслідки такої події неминуче впливають на розвиток спорту, через деякий час ще один наш вінничанин Андрій Іванов став чемпіоном світу з кікбоксингу в супер важкій ваговій категорії.
Враховуючи те, що Вінницький регіон розташований у центрі країни з такою спортивною історією, Вінниця має стати місцем виховання чемпіонів найвищих рівнів з ушу,фрі-файту, ММА, кікбоксінгу та бойових мистецтв. Виникло нагальне питання про локацію проведення спортивних заходів великих масштабів.
У комунальній власності ВМР є будівлі та споруди на базі яких було б доцільно створити багатофункціональний палац спорту саме для зазначених турнірів та змагань різного рівня.
З офіційних джерел відомо, що будівля кінотеатру «Росія» перебуває у оренді у компанії «Інтехдоксервіс» на підставі рішення ВМР #2852 від 24.06.10 р., яка в свою чергу передавала цю будівлю в суборенду. Звідси така кричуща занедбаність будівлі. Термін оренди до 2021 р., отже саме цю будівлю кінотеатру «Росія» громада міста бачить як потужний, багатоцільовий спортивний комплекс для проведення змагань.
Враховуючи те , що в Україні немає багатоцільового спортивного комплексу який міг би прийняти міжнародні змагання на 5 тисяч учасників та 5 і більше тисяч глядачів. Реконструкція кінотеатру "Росія" у "Палац спорту Вінниця" як місце проведення міжнародних та всеукраїнських змагань на сучасному рівні, тренувальної бази ДЮСШ Вінниця для безкоштовних тренувань вінницької малечі,залів для занять спортом дорослих з необхідним дотриманням технічних норм, є найкращим рішенням.
Таке перетворення кінотеатру або його знесення та будівництво сучасного палацу спорту зробить з нашого міста спортивну столицю України! Тим більше, що в Вінниця приймає на протязі року більше 100 змагань з різних видів спорту всеукраїнського рівня.
На сьогодні у Вінницької ГО «Взаємодія» є потужна та унікальна інтернет платформа та технічна база а саме: автоматизована система ведення змагань, онлайн трансляція, архівація подій дозволяючи проводити змагання на найвищому рівні, талановиті тренери, підтримка суміжних федерацій, які виховують чемпіонів, є меценати, які готові підтримати таку ініціативу, але у співпраці з міською владою.
Вінниччина багато років є лідером у багатьох соціальних рейтингах, є найкращим містом для ведення бізнесу, отже час зробити Вінницю спортивною Меккою з найкращою молоддю.
Створення потужної спортивної бази для проведення вищевказаних турнірів та змагань дозволить гарантовано виховувати здорову фізично та духовно нашу молодь, свідомих та відповідальних громадян, які так необхідні державі в умовах війської агресіі проти України та високого рівня злочинності в державі в цілому та у нашому місті, зокрема.

З повагою Музика В.В Віце-президент ФЕВ

На петицію, щодо реновації будівлі бувшого кінотеатру "Росія", повідомляємо наступне.
Відповідно до «Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030» передбачено реалізацію стратегічного проекту V4P38 «Створення і реалізація концепції ревіталізації культурно-мистецького центру на базі колишнього кінотеатру «Росія». Фінансування робіт здійснюється в рамках діяльності КП «Агенція просторового розвитку».
Наразі підготовлена грантова заявка до Українського культурного фонду на проведення архітектурної резиденції з метою розробки концепції подальшого функціонування споруди.
Розробка самої концепції передбачає залучення широких верст громадськості та проведення громадських слухань та обговорень.

Петицію підписали 354 особи з 350 необхідних.

Музика Василій Васильович

23 лютого 2021 р.