+ ще 252 громади!

Придбання для вінничан апарату для постковідної реабілітації

Пропоную гроші, виділені на купівлю подарунків у межах акції «Вакцинуйся. Збережи життя», у цей складний час, коли прогнозується чергова хвиля коронавірусної інфекції, використати для придбання апарату Huber 360 MD для закладу, який займається постковідною реабілітацією. Вакцинація – добровільна справа свідомих людей. Вінниця – європейське місто, великий обласний центр, на жаль, не має сучасного апарату для реабілітації тисяч людей працездатного віку, що постраждали внаслідок коронавірусної інфекції. Апарат Huber 360 MD підвищує толерантність до фізичних навантажень та рівень мобільності пацієнтів, лікує респіраторні порушення для покращення бронхіальної прохідності. Якісна постковідна реабілітація європейського рівня має стати доступною для вінничан!

Виконавчими органами Вінницької міської ради розглянуто Вашу петицію від 13.09.2021р. та в межах компетенції повідомляємо наступне.
COVID-19 – інфекційне захворювання, спричинене коронавірусом SARS-CoV-2. COVID-19 вражає в основному дихальну систему, у важких випадках викликає важку пневмонію і може призвести до смерті пацієнта.
Імунізація безпечною та ефективною вакциною проти COVID-19 є найважливішим елементом у подоланні гострої фази пандемії COVID-19. Вакцина готує організм людини до боротьби з певною інфекцією чи вірусом, а згодом формує імунітет до цієї хвороби.
Вакцинація допоможе зменшити летальні випадки від COVID-19 та кількість важких випадків захворювання, а в майбутньому розвантажити систему охорони здоров’я.
Наразі вкрай важливо зробити все можливе для відновлення звичного життя. Прискорити це можна збільшивши кількість вакцинованих.
Акція «Вакцинуйся. Збережи життя» проводиться міською владою з метою стимулювання мешканців Вінницької міської територіальної громади вакцинуватись від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для запобігання поширенню COVID-19.
Інформуємо Вас, що закладом охорони здоров’я, який визначений для надання реабілітаційної допомоги жителям Вінницької міської територіальної громади після захворювання на COVID-19 з постковідними ускладненнями відповідно до наказу департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації є комунальне некомерційне підприємство "Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної Ради".
Пацієнти після тривалого перебування на лікуванні у стаціонарі потребують кисневої терапії чи мають ускладнення з боку нервової, серцево-судинної системи, чи органів кишково-шлункового тракту. Такі пацієнти переводяться за направленням з цих лікарень до комунального некомерційного підприємства "Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної Ради", і продовжують лікування.
Післяковідна реабілітація обов’язково включає і фізичну терапію. Фахівцями підбирається відповідний комплекс процедур для кожного пацієнта. Лікар оцінює стан пацієнта, його фізичні можливості, показники сатурації, пульсу, артеріального тиску, і тоді визначається інтенсивність фізичних навантажень. Виконуються ці вправи з помічниками фізичного терапевта.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 360 осіб з 350 необхідних.

Машніцька Ірина Віталіївна

30 серпня 2021 р.