Маршрут √32

Просимо відновити частково рух 32- го маршруту , а саме жовті буси . Так як автобуси дуже довго їдуть . Просимо щоб автобуси ходили але і поставили декілька машин які були раніше о скільки це значно полегшить рух Вінничан . Дуже просимо не забирати автобуси але і повернути хоча б декілька машин на маршрут . Ми зовсім не проти щоб ходив автобус через вулицю зодчих , але і щоб інші люди не потерпали від такого руху . Багато скарг саме на рух автобусів оскільки вони дуже незадовільні в добиранні на роботу , навчання тощо .

Вашу петицію щодо відновлення роботи автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі №32А «Сабарів – Залізничний вокзал» опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо.
У місті Вінниці розроблено Комплексну стратегію міського транспорту і просторового розвитку м. Вінниці, затверджену рішенням міської ради від 30.10.2015 р. № 2322 та «Стратегію розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегія 3.0», затверджену рішенням міської ради від 26.02.2021 р. № 194.
Реформування транспортної системи проводиться у відповідності до вищевказаних документів, основними цілями яких є доступні транспортні
послуги та пріоритет громадського муніципального транспорту.
Для реалізації зазначених цілей визначено ряд заходів, які необхідно виконувати, а саме постійне оновлення парку громадського транспорту, збільшення кількості рухомого складу, оптимізація маршрутів з урахуванням потреб новоприєднаних територій.
В рамках реалізації вищевказаних заходів у вересні поточного року для муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» придбано 10 газових автобусів великої вмістимості марки «Otokar», які з 09.09.2021 р. задіяні для обслуговування нових автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху №4 «Барське шосе – Тяжилів (вул. Лугова)» та №32 «Сабарів – Залізничний вокзал» (через мікрорайон «Поділля»).
Автобусний маршрут загального користування в звичайному режимі руху №32 «Сабарів – Залізничний вокзал» запроваджено з метою підвищення якості транспортного обслуговування мешканців мікрорайонів «Сабарів» та «Поділля». На даному автобусному маршруті працює 5 автобусів великої вмістимості з середнім інтервалом руху 25 хв.
На сьогоднішній день графік руху автобусів діє в тестовому режимі.
Фахівцями комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» регулярно проводяться перевірки пасажиропотоків на маршрутах міського пасажирського транспорту та при необхідності вносяться зміни в розклади руху певних маршрутів.
Окрім того, термін дії договору з перевізником, який обслуговував автобусний маршрут загального користування в режимі маршрутного таксі №32А «Сабарів – Залізничний вокзал» завершився.
Водночас повідомляємо, що автобуси «Otokar», які здійснюють перевезення пасажирів в звичайному режимі руху мають значні переваги порівняно з автобусами середньої вмістимості «Богдан» приватних перевізників, які здійснювали перевезення в режимі маршрутного таксі, а саме:
 нижча вартість проїзду – 8,00 грн. замість 10,00 грн. в маршрутному таксі;
 безготівкова оплата проїзду та можливість здійснення безкоштовної пересадки на інший вид муніципального транспорту без додаткової оплати протягом 30 хвилин (для пільгових категорій – 60 хвилин);
 можливість пільгового проїзду для пільгових категорій населення;
 екологічна складова – газовий двигун з низькими викидами шкідливих речовин в атмосферне повітря, який відповідає екологічному стандарту Євро-6;
 низький рівень підлоги та наявність відкидного пандуса, що дає змогу перевозити людей з обмеженими фізичними можливостями та пасажирів з дитячими візками;
 наявність окремого місця для пасажира на інвалідному візку;
 кнопки запиту зупинки з шрифтом Брайля, що покращує якість перевезення пасажирів з вадами зору;
 система кондиціонування салону;
 USB роз’єми в салоні.
Разом з тим зазначаємо, що транспортне обслуговування мешканців мікрорайону «Сабарів» забезпечується автобусами автобусного маршруту загального користування в звичайному режимі руху №11 «Сабарів –
Вул. Ботанічна», який здійснює підвезення пасажирів до зупинки «Електромережа», ринку «Урожай» та центральної частини міста, звідки можна здійснити пересадку на трамвайні, тролейбусні та автобусні маршрути загального користування, які рухаються в напрямку залізничного вокзалу.
Враховуючи вищевикладене, для відновлення роботи автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі
№32А «Сабарів – Залізничний вокзал» немає необхідності.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 360 осіб з 350 необхідних.

Кієнко Жанна Юріївна

13 вересня 2021 р.