Врятувати Вишенське озеро

На початку 200-х років площа Вишенського озера була набагато більшою. Тільки один Качатник, який є частиною озера, мав площу 22 гектари. Це було улюблене місце для риболовлі вінницьких рибаків а також місце відпочинку для усіх вінничан.
У 2014 році чомусь площа Качатника стала 2 га, а озеро почали масово забудовувати і засипати.
Але не тільки Качатник але і основана частина озера замулюється, підземні джерела зникають.
Ще недовго чекати і дикі качки, які залишились на озері, будуть переходити його пішки. Озеро повільно вмирає, що може повністю змінити мікроклімат цілого мікрорайону. Не кажучи вже про те, що вінничани втратять останню можливість для гарного відпочинку просто посеред міста. Зараз Вінницька міська рада якраз працює над бюджетом на наступний рік і було б доцільно включити витрати по очищення озера від мулу та його проведення елементарного благоустрою на 2021 рік а також додати заходи по його відновленню до міської програми, яка сприяє збереженню навколишнього середовища у місті. Бо ще рік -два і від озера нічого не залишиться. Прошу розглянути можливість включення до бюджету громади на наступний рік заходів по відновленню Вишенського озера.

Вашу петицію від 22 вересня 2021 року щодо можливості включення до бюджету громади на наступний рік заходів по відновленню Вишенського озера розглянуто виконавчими органами міської ради, про що повідомляю наступне.
Наразі здійснюються заходи щодо оформлення технічної та правоустановчої документації на даний об'єкт.
З метою належного утримання, зазначеного в петиції об’єкту водного фонду, після оформлення вищевказаних документів, об’єкт буде передано на баланс відповідного виконавчого органу міської ради до сфери управління якого відноситься вирішення даного роду питань.

Петицію підписали 438 осіб з 350 необхідних.

Гайда Таїса Миколаївна

17 вересня 2021 р.