Задимленість вулиць, різкий запах диму!

Останнім часом в опалювальний сезон в приватних будинках пішла мода встановлювати твердопаливні котли, і все б нічого, якби до них ставили фільтри для відфільтровування диму та шкідливих домішків. Через що на вулицях стоїть їдкий запах диму, який вїдається в одяг та волосся, шкідливо впливає на органи дихання. Вже й не памятаю, коли можна було осінню пору погуляти з насолодою, а не прикриватися кофтою або маскою.
Вважаю, що має бути на рівні виконавчої та законодавчої влади врегульоване питання з приводу примусового зобовязання всіх власників твердопаливних котлів встановити додаткове обладнання для відфільтровування диму та шкідливих речовин, які містяться в димові, або заборона подальшої експлуатації даних котлів, на які неможливо встановити таке обладнання. А також обовязкової сертифікації такого обладнання, тобто ніяких саморобних буржуйок і подібного!
Впевнений, що цю петицію будуть читати й ті, хто вже має твердопаливні котли, печі і тд, тому особисто звертаюся до них: Шановні! Ви не одні живете в місті, і те, що ви вирішили перейти на такий спосіб опалення будинку, не має впливати на життя людей, які живуть навколо Вас! Будьмо людьми, будь ласка!

ЕКОЛОГІЯ

Станом на 20 жовтня петицію підписали 43 особи з 350 необхідних.

Дикий Максим Павлович

12 жовтня 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: