+ ще 254 громади!

Створення сміттєпереробного завода на території Вінницького ТГ

Вже не перший рік у Вінниці існують сміттєві баки для різних типів відходів, але вінничани не бачуть сенсу сортувати своє сміття, адже його все одно вивозять все разом. У Вінниці існує полігон, куди «ЕкоВін» і вивозить все сміття, але він не вічний. Тому пропонується створити сміттєпереробний завод на території Вінницької ТГ, щоб створити всі умови для комфортного і чистого життя у місті Вінниця.

Ваша петиція, щодо питання створення сміттєпереробного завода на території Вінницької територіальної громади, розглянута органами міської ради, та повідомляємо наступне:
Побутові відходи з кожним роком стають для України однією з найболючіших проблем. Щоб позбутися сміття і не зашкодити екології виникла необхідність будівництва сучасного регіонального сміттєпереробного комплексу на території Вінницької області, потужністю близько 100 тис. тн на рік, що сприятиме в цілому покращенню переробки побутових відходів в області.
Для реалізації даного завдання обрано земельну ділянку на території Людавської сільської ради (за межами с. Людавка) площею 148,8 га, яка відповідно прийнятого 17.07.2009 розпорядження Кабінету Міністрів України за№ 797, передана у власність територіальної громади м. Вінниці. Передачу вищевказаного військового майна здійснено за згодою Міністра оборони України згідно розпорядження КМУ, на реалізацію якого Вінницькою міською радою прийнято відповідні рішення.
При визначенні земельної ділянки і проєктуванні сміттєпереробного комплексу враховано усі передбачені чинним законодавством будівельні норми та екологічні вимоги. Проведено громадські слухання. Отримано Державний акт на право постійного користування земельною ділянкою, проведено підготовчі роботи для будівництва комплексу, розроблено проєкт будівництва та виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка пройшла державну експертизу та отримано дозвіл на виконання будівельних робіт.
Департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради проведено закупівлю робіт ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Будівництво комплексу по знешкодженню побутових відходів (на території Людавської сільської ради Жмеринського району Вінницької області)». Переможцем процедури відкритих торгів згідно предмету закупівлі визначено ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг», з яким 07.05.2021 укладено договір.
З інформацією про закупівлю можна ознайомитися на усіх авторизованих майданчиках та на порталі prozorro.gov.ua. (UA-2021-04-05-007179-c).
Створення заводу сьогодні активно обговорюється як громадою, так і відповідальними за цей проект посадовцями На разі проводитись робота стосовно залучення інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу на території комплексу по знешкодженню побутових відходів (на території Людавської сільської ради Жмеринського району Вінницької області).

ЕКОЛОГІЯ

Петицію підписали 359 осіб з 350 необхідних.

Аліна Сапожнік Олександрівна

22 листопада 2021 р.