Взяття на баланс міста дитячого садочку по вул. Покришкіна 8 (старе місто, Європейський квартал)

Прошу розглянути можливість взяття на баланс міста недобудованого дитячого садочка по вул.Покришкіна 8.
Прошу міського голову і депутатів міста Вінниці виступити ініціаторами передачі об'єкта. Утворити в 2022 році комісію з передачі об'єкта на баланс міста, а також знайти інвесторів для добудови садочка. Закласти в бюджеті на 2023 рік кошти на добудову.

Як всім відомо компанія забудовник не виконала своїх зобов'язань і досі не закінчила будівництво ЖК Європейський квартал. Відповідно питання з дитячим садочком зависло в повітрі. Будівля стоїть пусткою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію. Натомість наші діти не можуть чекати 10-15 років для вирішення даного питання кооперативом мешканців даного ЖК.

Садочок є важливим для великої частини мешканців старого міста, дітки яких переважно залишаються вдома, тим самими позбавляючись соціальної адаптації в суспільство. На ціле Старе місто маємо два садочки, які знаходяться віддалено, за 1,7 і 3 км від недобудованого об'єкта. Дістатися до них в умовах епідемії без громадського транспорту неможливо і ми тим самим наражаємо на небезпеку наших дітей.

Щорічно у місті капітально ремонтують об'єкти соціальної інфраструктури, в тому числі заклади дошкільної і шкільної освіти, тому місто здатне частково профінансувати добудову. Також можна залучити кошти з бюджетів області або державного бюджету, запропонувати підприємствам міста долучитися до будівництва або іншим забудовникам на прилеглих територіях.

На Вашу петицію від 21.12.2021 повідомляємо, що у господарському суді Вінницької області триває розгляд справи № 902/769/19 за позовом виконавчого комітету Вінницької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «БМУ-2» ЛТД, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Неал», до Товариства з обмеженою відповідальністю «Рендінвест» про зобов’язання вчинити дії, а саме виконати в натурі обов’язок за договором від 28 травня 2015 року про комплексну забудову території, обмеженої вулицями Д. Нечая, Щорса та Покришкіна, шляхом завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 240 місць з наступною передачею в комунальну власність Вінницької міської територіальної громади. На сьогоднішній день судове рішення у зазначеній справі не прийнято.

Петицію підписали 356 осіб з 350 необхідних.

Макарова Альона Сергіївна

10 грудня 2021 р.