Додатковий муніципальний маршрут автобуса на Вінницькі Хутори

Доброго дня.
Прошу Вас призначити додатковий муніципальний маршрут автобуса на Вінницькі Хутори по вул. Ватутіна хоча б раз в годину,тому що приватний маршрут 19А, який обслуговує Вінницькі Хутори, є не багатовмісним та холодним в холодні пори року. І його маршрут тільки до центрального автовокзала.
Муніципальний автобус зможе приносити дохід в міський бюджет,адже багато жителів та студентів Вінницьких Хуторів їздять на роботу та навчання в район Вишеньки.

Вашу петицію щодо відкриття додаткового автобусного маршруту муніципального транспорту з м. Вінниці до с. Вінницькі хутори по вул. Ватутіна розглянуто.
За результатами розгляду інформую.
На даний час на автобусному маршруті загального користування в режимі маршрутного таксі №19А «Центральний автовокзал – с. Вінницькі Хутори
(вул. Ватутіна)» працює 3 автобуси середньої вмістимості з середнім інтервалом руху 30-40 хвилин.
Дана кількість рухомого складу, їх режим роботи та інтервали руху відпрацьовано з урахуванням існуючого пасажиропотоку та в цілому забезпечують потреби мешканців с. Вінницькі Хутори в перевезеннях.
У місті Вінниці розроблено Комплексну стратегію міського транспорту і просторового розвитку м. Вінниці, затверджену рішенням міської ради від 30.10.2015 р. № 2322 та «Стратегію розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року – Стратегія 3.0», затверджену рішенням міської ради від 26.02.2021 р. № 194.
Реформування транспортної системи проводиться у відповідності до вищевказаних документів, основними цілями яких є доступні транспортні послуги
та пріоритет громадського муніципального транспорту. Для реалізації зазначених цілей визначено ряд заходів, які необхідно виконувати, а саме постійне оновлення парку громадського транспорту, збільшення кількості рухомого складу, оптимізація маршрутів з урахуванням потреб новоприєднаних територій.
На сьогоднішній день всі наявні автобуси муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» задіяні для перевезення пасажирів на маршрутах міста. При наявності вільних автобусів розглядатиметься питання щодо їх залучення для покращення транспортного обслуговування мешканців Вінницької міської територіальної громади, зокрема с. Вінницькі Хутори.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 367 осіб з 350 необхідних.

Тарнопольський Владислав Володимирович

4 січня 2022 р.