Зменшення тарифу на проїзд у громадському транспорті!

Прошу знизити або повернути попередню вартість на проїзд у громадському транспорті у зв"язку з її підвищенням. Чому було підвищено ціну на проїзд так і не зрозуміло. 3 гривні у трамваї це вже занадто! Якщо людині потрібно проїхати 1-2 зупинки то чому вона має платити за це такі кошти? Щодня люди їдуть на роботу це 3 грн+3 грн додому в сумі 6 грн*30=180 грн! І це тільки на роботу і назад, а ще щоразу потрібно до магазину чи на вокзал за квитками! Досить того що газ, світло і вода подорожали втричі то тепер ще й проїзд!

Вашу петицію щодо зменшення вартості проїзду у громадському транспорті м. Вінниці опрацьовано.
За результатами опрацювання інформуємо:
Попередній тариф в муніципальному транспорті був введений в дію з серпня 2014 р. З 2014 р. по 2016 р. значно зросли витрати на електроенергію, технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів, а також витрати на оплату праці.
Через важкий фінансовий стан та збільшення випуску на лінію автобусів, а також різкого підвищення цін на ПММ, відсутність фінансування субвенції за пільгові перевезення окремих категорій громадян за фактично виконані обсяги пасажироперевезень, до виконавчого комітету міської ради в січні 2016 року звернулась КП «Вінницька транспортна компанія» щодо перегляду вартості проїзду в електротранспорті та муніципальному автотранспорті.
Разом з тим повідомляємо, що планово – нормативна собівартість тарифу по електротранспорту складає 3,50 грн. та по автотранспорту 4,84 грн.
З метою забезпечення стабільної роботи та покращення фінансового стану підприємства, рішенням від 16.06.2016 р. №1414 встановлено тариф на перевезення пасажирів автобусами в звичайному режимі руху – 3,50 грн. на електротранспорт - 3грн. та вартість місячних проїзних квитків на один вид транспорту – 220 грн., на два види транспорту – 240 грн., на три види транспорту – 390 грн.
При постійному користуванні муніципальним транспортом вартість разової поїздки становить відповідно до місячного проїзного квитка 1,85 грн.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 469 осіб з 350 необхідних.

Пеструшко Богдан Васильович

2 липня 2016 р.