Впровадити електронний квиток у міському транспорті м. Вінниці за допомогою стікерів з QR-кодом.
КП «Львівелектротранс» за підтримки ПриватБанку тестує перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків. З 23 січня пасажири львівського трамвая № 8 зможуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном. Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» прямо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

«Ми починаємо впровадження в Україні технології електронних квитків, яка зручна та зрозуміла більшості пасажирів, а головне, ідеальна з точки зору безпеки, – зазначає керівник роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексій Шабан. – Значна перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає величезних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту».

Нову технологію електронного квитка в громадському транспорті може бути запущено в будь-якому українському місті за один-два дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стікери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Вінничани теж хочуть оплачувати проїзд за допомогою смартфонів. Тим більше, що наклеїти стікери - не така вже і велика проблема!

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 20 жовтня петицію підписали 61 особа з 350 необхідних.

Савчук Руслан Анатолійович

19 січня 2017 р.