Музей ялинки, ялинкових іграшок, музей Нового Року.

Вже більше 20 років в місті Вінниця в різних місцях встановлюється головна міськобласна ялинка. Такі ялинки встановлюються в кожному місті та селі і не є дивиною. В той же час, у багатьох мешканців міста Вінниці виникає питання, куди зникають попередні ялинки та ялинкові іграшки? Як свідчить сайт Vlasno.info та українські ЗМІ, ялинки спалюються, а іграшки знищуюються (частково). В той же час, кожна ялинка, кожна іграшка на ній - це історія суспільства і не абияка історична цінність. Пропоную вінницькій міській владі створити в місті Вінниця "музей Новорічної ялинки" або "музей Новорічної ялинкової іграшки", або "музей Нового року". Готовий особисто надати ялинкові іграшки періоду свого життя в тому числі і залишки карнавальних костюмів (для музею "Нового року"). Впевнений, багато вінничан принесуть свої раритети до музею. Головне питання - розташування музею. Бажано в центрі міста. А місце вже є: нежитлові приміщення будинку № 4 по Хмельницькому шосе у місті Вінниця.

ІНШІ

Станом на 22 жовтня петицію підписали 9 осіб з 350 необхідних.

Шмагалов Вадим Борисович

19 січня 2017 р.