Транспорт для перевезення дітей за програмою "Шкільний автобус"

Організація регулярного безоплатного перевезення учнів до місць навчання і додому є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Статтею 14 Закону України «Про освіту», статтею 21 Закону України «Про загальну середню освіту» та статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування» передбачено забезпечення у територіальній громаді регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників.

У звязку з інтенсивною забудовою та заселенням вулиць Ватутіна, Шолуденка м. Вишгород (ЖК 4Карати, ЖК Велесгард, ЖК Зірковий, ЖК Французький бульвар, ЖК Зеніт, ЖК Зірка Вишгорода, мікрорайон Дідовиця і т.д) значна кількість дітей, що проживають в зазначених ЖК, позбавлені можливості самостійно БЕЗПЕЧНО добиратись до міських навчальних закладів освіти. Окрім цього, відсутність міського громадського транспорту в даному мікрорайоні є посилюючим фактором для вказаної проблеми.

Просимо виділити позачергово транспорт для перевезення дітей та педагогічних працівників нашого мікрорайону до навчальних закладів Вишгорода за програмою "Шкільний автобус".

З повагою

вик. Наталія Меда,
e-mail: nmeda@ukr.net
Моб. +380-96-299-67-85

Рішенням Вишгородської міської ради № 48/1 від 21.12.2018 року затверджено міські програми розвитку на 2019 рік. Однак, програма «Шкільний автобус» на 2019 рік міською радою не затверджувалась.
Відповідно, рішенням Вишгородської міської ради № 48/2 від 21.12.2018 року «Про Вишгородський міський бюджет на 2019 рік» видатки на забезпечення пільгового проїзду учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому на поточний рік не передбачені.
Зважаючи на викладене, виділення позачергово транспорту для перевезення дітей та педагогічних працівників з перелічених Вами вулиць та житлових комплексів до навчальних закладів Вишгорода за програмою «Шкільний автобус» наразі не виявляється можливим.

ОСВІТА

Петицію підписали 154 особи з 150 необхідних.

Меда Наталія Степанівна

16 липня 2019 р.