+ ще 384 громади!

Відновлення роботи програми руху громадського пасажирського транспорту у м. Запоріжжя, з відображенням інформації у мобільному додатку «EasyWay».

Комунальний транспорт м. Запоріжжя зараз ходить із великими інтервалами і дочекатися часто буває проблематично, особливо тролейбус та автобус, який зійшов з лінії з технічних причин, а в деяких випадках можна довго чекати і маршрутне таксі на низькі маршрутів.
На зупинці доводиться стояти 40 хвилин і більше. Звичайно в такі моменти хотілося б знати, де фактично перебуватиме транспорт і коли прибуде на зупинку. Графіки є, але вони неточні, також вимкнені табло на зупинках, і тепер неможливо зрозуміти точно через скільки приїде транспорт.
При цьому є розуміння, що з метою забезпечення та обмеження доступу до відкритих даних на період дії воєнного стану у м. Запоріжжі обмежена робота інформаційних, інформаційно-комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, в тому числі і робота програми руху громадського пасажирського транспорту, з відображенням інформації у мобільному додатку «EasyWay».
Але системи відображення руху громадського пасажирського транспорту EasyWay включені та працюють у багатьох містах України, у тому числі Дніпро, Харків, Одеса, Кропивницький та багато інших, які працюють на даний час, у період дії воєнного стану.
«EasyWay» - мобільний додаток (он-лайн трекер), що дозволяє відстежувати рух громадського транспорту на основі GPS-даних, розраховувати час прибуття, а також переглядати повний перелік актуальних маршрутів з відображенням на карті в кожному із запропонованих міст (схема та інтервал руху, час роботи, вартість проїзду). Це дуже зручно для планування часу, особистих планів, які передбачають часте пересування по місту, а інколи значно економить власні кошти.
Прошу розглянути можливість відновлення роботи програми руху громадського пасажирського транспорту у м. Запоріжжя, з відображенням інформації у мобільному додатку «EasyWay», як комунального транспорту (автобус, тролейбус, трамвай), так і з відображенням маршрутних таксі, які були підключені до системи на початку 2022 року.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Станом на 21 квітня петицію підписали 45 осіб з 750 необхідних.

Матюха Олександр Анатолійович

15 січня 2024 р.