Вирішення питання безпритульних тварин (міський архів - Брусничка)

Громада звертається до міської влади, з вирішенням питання безпритульних тварин, а саме собак. Конкретно це стосується зграї (у кількості 8-12 голів) яка мешкає в покинутій будівлі біля міського архіву та тероризує всі прилеглі райони, двори та дитячі майданчики. Ці собаки не стерилізовані, тому вже спостерігається третє покоління цих милих песиків.
Сподіваємось, що дане питання буде вирішено.

Шановний Олександре Миколайовичу!

На ваше звернення, яке надійшло до виконавчого комітету Жовтоводської міської ради щодо безпритульних тварин, які мешкають в покинутій будівлі біля міського архіву повідомляємо наступне.
Відповідно до загальних правил утримання тварин, що включають жорстокість, місце утримання тварин повинно бути оснащено таким чином, щоб забезпечити необхідні простір, температурно-вологісний режим, природне освітлення, вентиляцію та можливість контакту тварин із природним для них середовищем. В зв’язку з обмеженим фінансовим ресурсом, на даний час в місті відсутня можливість організації спеціально призначених та облаштованих для утримання безпритульних тварин місць.
В місті діє «Програма поводження з безпритульними тваринами у місті Жовті Води на 2018-2020 роки» , затверджена рішенням Жовтоводської міської ради від 27.12.2017року №1373-35(ІІ)/VII.Одним із заходів програми є оплата витрат на стерилізацію тварин та утримання тварин в лікарні ветеринарної медицини в післяопераційний період.
З повагою до Вас В.о. міського голови Ірина ОЛІНІЧЕНКО.

ІНШІ

Петицію підписали 100 осіб з 100 необхідних.

Родько Олександр Миколайович

17 травня 2018 р.